::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

12. Anamur Uluslararası Kültür ve Muz Festivali

12. Anamur Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Ayna Grubunun muhteşem konseri ile son buldu.
12. Anamur Uluslararası Kültür ve Muz Festivali
Haber Giriş:
24 Temmuz 2018 Salı 08:47

Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz konserin bir  bölümünde, festival alanının sağında bulunan dev Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk´ün dev posterini göstererek “Biz biriz, hiç kimse bizi bölemeyecek parçalayamayacak. Çünkü biz Anadoluluyuz.” Dedi. Güleryüz´ün bu mesajına meydandaki binler İzmir Marşının “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” nakaratını söyleyerek karşılık verdiler. Güleryüz de sahneden inerek Türk Bayrağını ve Atatürk posterinin yanına kadar gitti ve öptü.  Şu günlerde gündemde olan bedelli askerliğe karşı olduğunu sahnede beyan eden Güleryüz,  “Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar.” Parçasını da kışladaki Mehmetçiğe armağan etti.

 

Belediye sosyal tesislerinde devam eden Festivalin 3. Gününde  Belediye Başkanı Mehmet Türe´nin standları tek tek gezerek teşekkür belgesi takdim etti. 9 yılda gerçekleştirdiği projelerini sinevizyonda göstererek tek tek sıralayan Belediye Başkanı Mehmet Türe,  ilerleyen zamanda da yapacağı projelerini de çizimleri ile anlattı.

 

Başkan Türe, Anamur Melleç Koyu´nun önce turizm  bölgesi ilan edildiğini ardından tam karşısına balık çiftliklerinin kurulacak olmasının ciddi bir çelişki olduğunu vurgulayarak Anamur sahillerinde kurulması planlanan  kültür Balığı çiftliklerine karşı olduklarını bir kez daha yineledi.

 

Anamur Belediye Konservatuarı folklor ekibi, Ankara Fogmet  Spor Kulübü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Halk Dansları grubunun gösterilerinin ardından sahne alan Ayna Grubuna Belediye Başkanı Mehmet Türe de “Aldırma Gönül Aldırma” parçası ile eşlik etti. Ölünce sevemezsem seni, Merhaba Akdeniz, Gitme Kal diyemedim, Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar, parçaları ile meydanı coşturan Ayna Grubuna gençler hem telefonlarının ışıklarını yakarak hem de söyleyerek eşlik ettiler.

 

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve Azarbeycan Temsilcisi Melek Natiova´nın da katıldığı festivalin sonunda Belediye Başkanı Mehmet Türe, sanatçılara plaket takdiminde bulundu. Kayseri´de PKK´lı teröristlerin çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan Mersinli er Kubilay Şimşek, Anamur´un il olması halinde plaka sayısını üzerinde taşıyan 82. Numaralı formayı Ayna Grubu solisti Erhan Güleryüz´e takdim etti.(kaynak:Anamur belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google