::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız

15 Temmuz Şehitlerini anma,demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kapsamlı anma etkinlikleri düzenlenecek.
15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız
Haber Giriş:
14 Temmuz 2018 Cumartesi 10:10

Yarın Türkiye genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle ‘’15 Temmuz Şehitlerini anma,demokrasi ve Milli Birlik Günü’’adı altında kapsamlı anma etkinlikleri düzenlenecek.

Anma etkinlikleri kapsamında  yarın 15 Temmuz Pazar günü saat 11.30’da şehitlik ziyaret edilerek, Yasin-i şerif okunacak.

Ardından Şehitishak mahallesindeki Lütfiye Ercan Camiinde şehitlerin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim okunacak  mevlid okunacak.Akşam saat 20.30’da ise Cumhuriyet meydanından başlayap, Hükümet konağı önünde son bulacak olan ‘’Demokrasi ve Milli Birlik Günü’’ yürüyüşü yapılacak.

Buradaki program şöyle:

‘’Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kura’ı Kerim Tilaveti, Müftü Hayri Erenay’ın konuşması ve hatim duası, Belediye başkanı Şevket Can’ın konuşması, Kaymakam Yüksel Ünal’ın konuşması, spor müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi,2 öğrencinin şiir okuması,yerel sanatçı Abdil Çemer’in kahramanlık türküleri, Mesleki Eğitim merkezi semazen gösterisi, Tarsus müftülüğü Tasavvuf grubunun ilahi okuması, Şehit Ömer Halisdemir adına yazılan ‘’30 kuş’’isimli şiirin okunması,00.13-00:30 saatleri arasında ilçelerdeki tüm camilerde sela okunması

 

MERSİN’DE  15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI BELLİ OLDU

 

 

Mersin Valiliği’nce, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Tarsus’ta düzenlenecek program belli oldu.

 

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

‘’14-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Forum AVM ve Palm City AVM’ de 15 Temmuz konulu fotoğraflar sergilenecektir.

 

14 Temmuz 2018 Cumartesi      :

İl Müftülüğünce tüm yaz Kur’an Kurslarında “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” gerçekleştirilecektir.

 

15   Temmuz 2018 Pazar           :

15 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Sayın Valimiz, Sayın Garnizon Komutanımız, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehit yakınları ve gazilerimizin katılımlıya şehitlik ziyaret edilecek, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla şehitlerimiz anılacaktır.

İl Müftülüğünce Muğdat Camii’nde Öğle Namazı öncesi Şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan hatm-i şerifin duası yapılacaktır.

15 Temmuz Pazar günü saat 19.30’da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanına kadar Gençlik yürüyüşü yapılacaktır.

15 Temmuz saat 19.00 da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanma.

15 Temmuz saat 19.30’da Yürüyüş Startı.

Cumhuriyet Meydanına Varış.

 

Cumhuriyet Meydanında Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Saat 20.00  :

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması,

Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunması

Protokol konuşmaları,

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi,

15 Temmuz şiirleri dinletisi,

Mehteran Takımının gösterileri,

15 Temmuz Şehitleri için “Ecdada Mektup” yarışmasına katılan gençlerimizin yazdıkları mektuplardan seçilenlerin gençlerimiz tarafından okunması,

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’da tüm meydanda ve il genelinde salaların okunması,

15 Temmuz Demokrasi nöbetinin tutulması

Anı defterlerinin imzaya açılması

Canlı bağlantılar(kaynak:Mersin Valiliği)

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google