::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Kültür Merkezi'nde Vali Ali İhsan Su'nun da katıldığı törenle kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü
Haber Giriş:
28 Kasım 2018 Çarşamba 09:16

Törene Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yanı sıra; il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler adına Hüsna Kaplan, emekli olarak meslek hayatını noktalayan öğretmenler adına da Erhan Karakaya birer konuşma yaptı.

 

Vali Su; Öğretmenlerimiz Ülkenin Geleceğini İnşa Ediyor”

 

Törende yaptığı konuşmasına insan hayatında en önemli evrelerinin başında eğitim ve öğretmenle buluşup tanıştığı dönemin geldiğini kaydederek başlayan Vali Ali İhsan Su, insan ömrünün yaklaşık ilk yirmi yılının öğretmenlerle geçtiğini belirterek; “Bizleri yetiştiren, hayata hazırlayan ve sahip olduğumuz bütün güzellikleri aşılayan değerli öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Her kişi kendi geleceğini hazırlarken, öğretmenlerimiz ülkenin geleceğini inşa ediyor. O yüzden tüm öğretmenlerimizi her zaman şükranla anıyoruz.” dedi.

 

Vali Su; “Her meslekte bir son vardır; fakat öğretmenlik, emekliliği olmayan ve itibarı öldükten sonra bile devam eden bir meslektir. Öğretmenlerimiz için ne yapsak onların hakkını ve hukukunu ödeyemeyiz.” şeklinde konuştu. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anan Vali Ali İhsan Su sözlerini, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak noktaladı.

 

Vali Ali İhsan Su’nun, emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ vermesiyle süren törende ayrıca Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile eTwining projelerinde başarılı çalışmalarından ötürü Ulusal-Avrupa Kalite etiketi alan idareci ve öğretmenlere ödül ve belgeleri dağıtıldı.

 

Protokol konuşmalarının ardından tören, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci ve Öğretmen Korosu tarafından sunulan müzik dinletisiyle sona erdi.(kaynak:Mersin valiliği)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google