::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

CHP Tarsus İlçe başkanı Ali İlk, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Haber Giriş:
04 Aralık 2017 Pazartesi 01:40

CHP Tarsus İlçe başkanı Ali İlk,’’Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilçemizden Genel Merkezimize kadar tüm örgütlerimizle, herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi umuduyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz.’’dedi.

 

Başkan İlk,Engelliler günü nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne, Kurucumuz ve Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Cumhuriyet Bilhassa Kimsesizlerin Kimsesidir’’ sözüne uygun hareket ettik. Her zaman haksızlığa uğrayanların, yoksulların, işsizlerin ve engellilerin yanında olduk. Eşit, Adil ve Demokratik bir Türkiye için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.

Engelliler başta olmak üzere, yaşlılar, çocuklar, işsizler ve yoksullar insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sürmekten uzaktır.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülke nüfusunun %12,29’u engellidir. Engellilerin, engelli olmayan bireylerden çok daha ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu bilmekle birlikte, adalet ve eşitlik için engellilerin yanında olacağız. Engellilerin ciddi sorun yaşadığı birkaç konuya değinmek gerekirse, sağlık, eğitim, erişilebilirlik ve istihdam bu sorunların başında gelmektedir.

Engelli olmayan bireylerin de sağlık hizmeti alma hususunda çok ciddi sorunlar yaşadığı hepimizin malumu. Sorunlar arasında; günler, hatta aylar sonraya alınan randevular, hekimlerin yoğunluk nedeniyle hastalarla sadece birkaç dakika ilgilenmesi, fark ücret talebi sayılabilir.

Engellilerse bu sorunları daha ağır yasamaktadır. Şehirlerimizde erişilebilirlik sorununun çözülmemiş olması engellilerin kalitesiz ve onlarca sorun barındıran sağlık hizmetine erişimini adeta imkansız kılmaktadır. Birçok hakkın ön koşulu niteliğindeki Sağlık Raporu almak için aylar süren randevu kuyruğu haklardan yararlanmayı ve zamanında tedaviyi engellemektedir. Ayrıca SGK hizmetlerine, Sağlık Uygulama Tebliğiyle getirilen sınırlamalar ile katkı payı istenmekte, kaliteli tıbbi cihaz ve malzemeler karşılanmamakta ve 6 ay ile 1 yılı aşan randevu alma sorunuyla halkımız sağlık hakkından yararlanamamaktadır. Kanser başta olmak üzere birçok hastalığın ilaçlarının zamanında karşılanmaması nedeniyle ölüme varan sorunların yaşanması bizleri derinden yaralamaktadır. SMA hastası çocukların ilaçsızlık nedeniyle ölümleri hala belleklerimizde. Hala, protez, ortez, işitme cihaz, tekerlekli sandalye vb. ihtiyaçlar yardım kuruluşlarınca karşılanmaya çalışılmaktadır. Halbuki, sağlık hakkı en temel anayasal haktır ve bu hizmetler CHP iktidarında kaliteli, gecikmeden ve ücretsiz olarak SGK tarafından karşılanacaktır.

Başta engelliler olmak üzere tüm halkımızın sağlığını korumak 1. Önceliğimiz olacaktır. Engelleri Kaldırmak İçin yanınızdayız!

Engelsiz Bir Türkiye İçin, yanınızdayız!

Eşit ve Adil bir Türkiye için, Engel yok

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google