::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3. TARSUS GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus'un yöresel lezzetleri, ‘3. Tarsus Gastronomi Günleri' etkinliği ile bir kez daha görücüye çıkıyor
3. TARSUS GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR
Haber Giriş:
18 Ekim 2019 Cuma 12:04

Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘3. Tarsus Gastronomi Günleri’ etkinliği ile bir kez daha görücüye çıkıyor

3. Tarsus Gastronomi Günleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi,Slow Food,Zeytin Platformu   işbirliği ile 25-26-27 Ekim  tarihinde herkesi Tarsus lezzetlerini keşfetmeye bekliyor.

‘Tarsus Gastronomi ’ ile Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için, Tarsus’ta sunulan günlük hazır yemek tüketimi içerisinde modern sunumlar ve ticari uygulamalar ile yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

 ‘3. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’nde Tarsus’un bünyesinde barındırdığı farklı kültürlerin lezzetleri tanıtılırken birbirinden lezzetli yemekler modern sunumlar ile etkinlik alanında yerini alacak.

Birçok ülkeden katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenlerin katıldığı etkinlik ile Tarsus mutfağının zenginlikleri gün yüzüne çıkacak.

Toplantıya Tarsus  Ticaret ve Sanayi odası başkanı Ruhi Koçak,Tarsus Belediye başkan yardımcısı av.Ünzile Kuru,Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Tarsus Ticaret ve Sanayi odası başkan yardımcısı Fuat Togo, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu,Tarsus Kent Konseyi başkanı Dr.Ali Cerrahoğlu, ve diğer paydaş kurum temsilcileri katıldı.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google