::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

31 Mart Sabahı Mersin'de Yeni Bir Güneş Doğmalı

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever partililerine seslendi
31 Mart Sabahı Mersin'de Yeni Bir Güneş Doğmalı
Haber Giriş:
23 Ocak 2014 Perşembe 12:19

Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU’ndan, AK PARTİ Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever’e destek. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ak Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever’le Mersin’in talihinin değişeceğine dikkat çekti. Yaklaşan yerel seçimler ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı konferansta, partililer kongre ve Sergi Sarayını hınca hınç doldurdu. DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,  AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever,AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten, AK Parti Mersin İl ve ilçe teşkilat mensupları ve binlerce partili katıldı.

Konferansta ilk konuşmayı ev sahibi AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt yaptı.  Salt “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ülkemiz hangi noktada olacak, Mersin’imiz nerede olacak, STK’lar nereye gidiyor, STK’nın bu ülke geleceğinde yapısı, etkisi katkısı nedir, hepimiz güzel bir şehirde yaşamak isteriz. 30 Mart’ta yaşamak istediğimiz bu güzel şehrin yöneticisini seçeceğiz. Sandıkta çok iyi değerlendirme yapmalıyız. Sizler bu ülkenin geleceğine katkıda bulunacaksınız. Birileri ülke gündeminden dolayı yerel seçimleri referandum gibi gösteriyor. Bizler Mersin gemisinin yolcularıyız, Biz AK Parti gemisini bu denizde yüzdürürken çok çalışıp daha ileriye götürmeliyiz” dedi.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever partililerine seslendi. Çok önemli bir sürece giriyoruz. Kritik bir süreç, burada alacağımız başarılı neticeyle iki kuş vuracağız. Mersin’in makûs tarihine son vereceğiz. Mersin’in geri kalmışlığına, fakirliğine son verirken,  ülkemize bu oyunları oynayanlara Osmanlı tokadı vuracağız. Birileri ülkemizin gidişini, kalkınmışlığını kıskanıyor. Mersin’e merkezi hükümetimiz tarafından 9.1 milyar TL yatırım yapıldı. Birileri Mersin’e merkezi hükümetimiz tarafından yapılan yatırımların önüne takoz koyuyorlar. Tarım, gıda, dış ticaret, lojistik, çevreye duyarlı endüstriyel sanayiyi Mersin’le tanıştıracağız. 30 Mart seçimlerinde el ele gönül gönüle vereceğiz ve Mersin’den sayın başbakanımıza en güzel selamı göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu “Mersinlilere gönüldaşlarım ifadesi ile seslendi.   Bakan Davutoğlu, Büyükelçiler Zirvesi’nin neden Mersin’de yapıldığına dikkat çekerek  “Başbakanımızın talimatıdır, Büyükelçiler Zirvesi toplantısını Mersin de yapın, Mersin bize lazım” dedi, mademki başbakanımız Mersin’i böyle taktir ediyor, büyükelçiler Mersin’e geliyorsa, Mersinlilerinde artık emaneti ehline teslim etmesi lazım. 31 Mart sabahı Mersin’de yeni bir güneş doğmalıdır. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir Mersin hayal ediyoruz. Bizim Türkiye hayalimiz mazlumların kalbine şefkat, zalimlerin kalbine korku salan bir Türkiye’dir. Güçlü Türkiye’nin Akdeniz kapısı, güçlü ve büyük Türkiye limanı Mersin’dir” dedi.

Mersin’de çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu “Bu yıl çözüm süreci ile anılacak, bu yıl Türkiye’nin egemenliği önünde devletin dış borçlarının bittiği, IMF’ye de son borcunu ödediği bir yıl olarak anılacak. Bu aziz millet biliyor ki bu yıl tarihe çözüm süreci ile geçecek. Özellikle Mersinlilerin bunu çok iyi idrak ettiklerini biliyorum.  Mersin’e ayna şehir diyoruz Mersin bizim toplumuzun aynası, Mersinde barış ve kardeşlik hakim olursa Türkiye’de de olur.

Mersin, Bakan Davutoğlu’nu çocukluğuna götürdü. Davutoğlu “Bende Torosların zirvesindenim. Girişte bana sarılan Vasfiye teyzem benim anamı hatırlattı. Biz bu topraklarda o dağlarda hep bu günleri hayal ederek büyüdük. Gizli gizli kuran-ı kerimi öğreten okutan dedelerin torunları olarak büyüdük. Özgürlüğün ne demek olduğunu bizden iyi kimse bilmez. Mersin de Türkmen ağıtları yanında kürtçe ağıtlarda okunuyor. Kürtler, Türkler, sünniler aleviler hepimiz bu topraklarda büyüdük birileri Toroslar’da büyüyen bir çocukla, Mersin’de bazı mahallelerde büyüyen çocukları karşı karşıya getirebilir. Bu aziz milletin derin vicdanı son bir yılı bir eve şehit acısı kayıp genç acısı düşürmeden altın bir yıl olarak yazacak. Birileri, gezi manipülasyonlarını, birilerin arabalarını devletin mallarına zarar vererek hatırlatmak isteyecekler. Yine birileri 17 Aralıkla seçimlere kısa bir süre kala devletin yargı ve tüm kurum kademelerini zaafa geçirtmekle hatırlatabilirler” dedi.

2013 yılının tarihe altın harflerle yazılacağını belirten Bakan Davutoğlu, "Bundan 10 sene, 20 sene, 30 sene sonra 2013 yılını hatırlayıp, bakacak olanlar ne gezi manipülasyonunu, ne 17 Aralık'ta başlayan manipülasyonu akıllarına getirecekler. Başka şeyler akıllara gelecek. Bu yıl çözüm süreci ile anılacak. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin tahkim edildiği bir yıl olarak anılacak. Bazı manipülasyon meraklıları, 2013 yılını hatırlarken gezi, 17 Aralık manipülasyonlarına atıfta bulunmaya gayret edecekler. Ancak bu aziz milletimiz biliyor ki bu yıl tarihe çözüm süreci ile geçecek. İster Toroslar'ın anaları olsun, ister Kürt anaları olsun bu yılı acısız, sızısız, gözyaşı olmayan bir yıl olarak hatırlayacaklar. 2013 yılı milli birliğin, kardeşliğin, aziz milletimizin ortak temellerinin tekrar tekrar keşfedildiği, sağlamlaştırdığı bir yıl olacak

2013 yılına ilişkin başka bir önemli gelişmenin İMF'ye ödenen son borç konusuna dikkat çeken Bakan Davutoğlu, "Biz 30 yıldır, 40 yıldır 1 milyar dolarların hatta 1 milyon dolarların peşinde namerde boyun eğdiğimizi biliriz. Böyle bir devletin başının dik olması mümkün mü? Böyle bir devletin vatandaşlarının dünyaya çıktıklarında, yolda yürürken başlarını dik tutabilmeleri mümkün mü? Ama şimdi 14 Mayıs 2013'te yani gezi olaylarının başlamasından kısa bir süre önce bu devlet İMF'ye olan son borçlarını da ödedi ve borç defterini kapattı. Artık biz değil namerde, merde dahi boyun eğmeyeceğimiz günler başladı. İşte bundan rahatsızlar" Milli iradeden rahatsız olanlara fırsat verdirmeyeceğiz. İşte bunu sağlayan şey güçlü demokrasidir. Bu devlet yöneticileri kadroları eğer gücünü halktan alıyorsa, kime ne gerek, halktan almıyorsa neme gerek. İşte son dönemlerde yıpratılmaya çalışılan zaafa uğratılmaya çalışana milli iradedir” dedi.

17 Aralık operasyonlarına ilişkin konuşan Davutoğlu  “Şimdi yüreğinde bir nebze tarih bilinci olan arkadaşlara sesleniyorum. Buna değer miydi? Değer miydi bütün dünya mazlumlarına sahip çıkmaya çalışan bu hükümete bu muamele yakışır mıydı? Nerede bir hata yapıldı. Omuz omuza verdiğimiz kardeşlerimizden, bu hükümeti zaaf içinde göstermek için bu derece çaba göstermeye değer miydi? Suriyeli mazlumlar bizden yardım beklerken, oraya Türkmenlere giden TIR'ı durdurmak için operasyon yapmaya değer miydi? Hiçbir şey bir lokma haramın boğazından geçmesine, gerekçe teşkil etmez. Allah bu boğazlardan haram geçireceğine bu başı bu vücuttan ayırsın daha iyiydi. Her türlü hesaba açığız. Ama bu tür hesaplar üzerinden, bu tür operasyonlar üzerinden bu milletin can damarlarını kesmeye, bu devletin güç ve kudretini azaltarak dünyanın her tarafında ki mazlumlara bu kara geceleri, bu kaygıları yaşatmaya kimin hakkı var?" şeklinde konuştu6. Büyükelçiler Zirvesi’nin Mersin ayağında, Partileri ile buluşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi Parti mensuplarına bir dizi tavsiyelerde bulundu.  17 Aralık operasyonu ile AK Parti’nin yıpratılmak istendiğine dikkat çeken Bakan Davutoğlu “Ne olursa olsun öz güveninizi kaybetmeyin, birileri tam bu operasyonlarla öz güvenimizi sarsmak istiyor. Siz bu 76 milyonluk toplu yürek olarak atan aziz millet, tarihte hiçbir şeyin karşısında yılmadı. Bize pes etmek zafiyet göstermek yakışmaz. Biz sadece bu toprağın üstündeki değil, toprağın altınki yüce şehitlerimizle, erenlerimizle de güç buluyoruz. Halkla iletişimimizi kaybetmeyeceksiniz. Bu operasyonla halkımız ve hükümetimiz arasındaki gizli görünmez bağımız kopartmaya çalışıyorlar. Hangi 10 yıl içinde bu milletin gayri milli hasılası refahı 4 misli arttı. Herkes bu değişimi bir zenginlik halinde yaşarken bu özgüveni kim sarsabilir.  Yolda gördüğümüze, herkese bıkmadan usanmadan anlatacağız. Bizim halkla ilişkilerimiz lafla, çıkar ilişkisi değildir, gönül ilişkisidir. Ne yaparsanız yapınız ama AK Parti kadrolarının o örgütlü bağını muhafaza ediniz. Büyükşehir belediye başkan adayımız, il başkanımızla tam bir nizam içinde hiç bir tereddüt göstermeden 30 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyorlar. İnşallah 31 Mart sabahı Mersin’de yeni bir güneş doğacak” ifadelerine yer verdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının ardından, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Bakan Davutoğlu’na, plaket takdim etti.

AK Parti Mersin İl Gençlik Kolları tarafından Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan yardım TIR’ı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından selametle uğurlandı.  Konferansın ardından, AK Parti Mersin İl Başkanlığı’na geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten ve AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever beraberliğinde yardım TIR’ını hep birlikte uğurladılar. 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18