::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

400 Yıllık Mahallede Üretici Kadın Şenliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları'nın beşincisi Tarsus ve Çamlıyayla'nın en güzel mahallerinden olan ve tarihi 400 yıl öncesine dayanan Darıpınarı ve Kurtçukuru'nda yapıldı
400 Yıllık Mahallede Üretici Kadın Şenliği
Haber Giriş:
15 Temmuz 2019 Pazartesi 16:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın beşincisi Tarsus ve Çamlıyayla’nın en güzel mahallerinden olan ve tarihi 400 yıl öncesine dayanan Darıpınarı ve Kurtçukuru’nda yapıldı. Başkan Seçer’in eşi Meral Seçer’in katıldığı buluşmada, mahallelerde bulunan kadınlar ürünlerini sergiledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Grubu tarafından kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması ve unutulmaya yüz tutmuş el emeği ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın son durağı 400 yıllık Darıpınarı ve Kurtçukuru Mahalleleri oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in de katıldığı buluşmada, Darıpınarı ve Kurtçukuru’nun üretici kadınları ürünlerini satış alanlarında sergileme olanağı buldu.

Düzenlenen buluşma sayesinde üretici kadınlar desteklenirken, merkezden katılan vatandaşlar doğal ve yöresel ürünlerin lezzetine varmış oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, buluşmada üretici kadınların açtığı tezgahları tek tek gezdi. Meral Seçer, Kırsal Mahalle Buluşmaları’na katılanlarla da sohbet etti. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Edebiyat Bölümü mezunu bir genç kızı dinleyen Seçer, şiirleri çok sevdiğini ifade eden genç kıza “Ne mutlu sana doğa ile şiiri buluşturuyorsun” dedi.

Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen kırsal buluşmaya katılıp köylülerin el emeği göz nuru ürünlerini alarak, onlara destek veren Gülizar Gök, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer sayesinde Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun düzenlemiş olduğu proje ile 15 günde bir köylere gidiyoruz. Köylerde kadınların ve çocukların yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünlerden alarak, her yönüyle köyde yaşayan kadın ve çocuklara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Onlar da bizlere güler yüzleriyle katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyoruz.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a da böyle bir etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz.  Böylesine güzel bir etkinlikte bulunduğumuz için çok mutluyuz” dedi. 

“Bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz”

Kırsal Mahalle Buluşması’nda yer almaktan mutlu olduğunu ifade eden Gülizar Saçkesen, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok mutluyuz. Başkanımızın eşi Meral Hanım’a,  Şerife Hanım’a ve tüm ekibimize çok teşekkür ederiz. Köylü kadınlarımıza çok teşekkür ederiz. Onlar mutlu olunca bizler de çok mutlu olduk. Bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Bu buluşmanın devamlılığını tabi ki istiyoruz. Yaz tatilinden sonra Eylül ayında tekrardan buluşma gerçekleşecek. Bizler de büyük bir grup olarak katılacağız. Bu etkinliğe devam edilmesini rica ediyorum ki bunu Başkanımız’ın yapacağına eminim” diye konuştu.

Tarih kokan mahalleler

Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın gerçekleştiği yerlerden biri olan Darıpınarı Mahallesi’nin tarihi 400 yıl öncesine kadar uzanıyor. Avşar ailelerinden oluşan bir köy olma niteliği taşıyan ve komşu köylerden zaman içerisinde göç alarak 450 haneye ulaşan mahalleye, daha önce kervanların geçişinde zorlandıkları için “Dargeçit” adı verilmiş, daha sonra mahallenin adı “Darıpınarı”na dönüşmüştür. Bir diğer mahalle olan Kurtçukuru’nun üst tarafında ise Roma dönemine ait birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google