::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

450 Kilometrelik Gönül Bağı Aşık Veysel Parkı

Türkiye'nin en önemli değerlerinden ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu'nun anısına Sivas'a park yaptıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 450 kilometrelik mesafeyi gönül bağı ile aşarak Sivaslı vatandaşların gönlüne taht kurdu.
450 Kilometrelik Gönül Bağı Aşık Veysel Parkı
Haber Giriş:
28 Temmuz 2018 Cumartesi 18:56

Türkiye’nin en önemli değerlerinden ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun anısına Sivas’a park yaptıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 450 kilometrelik mesafeyi gönül bağı ile aşarak Sivaslı vatandaşların gönlüne taht kurdu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi dünyaca ünlü halk ozanı Âşık Veysel’in doğup büyüdüğü köyüne ‘Âşık Veysel Şatıroğlu Parkı’ yaptı. Yapımı tamamlanan parkın açılışı Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in katıldığı coşkulu bir törenle gerçekleşti.

 

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Sivas’ta yapımına başlanan ‘Âşık Veysel Şatıroğlu Parkı’nın çalışmaları tamamlandı. Sivas’ın Sivrialan köyüne yapılan ve Âşık Veysel’in mezarının yakınında bulunan parkın açılışı Sivrialan  Mersin Oluşumu tarafından düzenlenen 25. Âşık Veysel Festivali kapsamında yapıldı.

 

Gerçekleşen törene Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel katıldı. Törene ayrıca CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, MHP Şarkışla İlçe Başkanı Hasan Tekmen, Âşık Veysel’in oğlu Bahri Şatıroğlu, torunları Gündüz ve Sebahattin Şatıroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi protokol üyeleri Âşık Veysel Şatıroğlu’nun mezarını ziyaret ederek, dualar etti.

 

“Büyük Ozanımızın adının burada yaşatılması her şeyden önce gelir”

 

Parkın açılış programı öncesi Sivrialan sakinleri ile bir araya gelerek sohbet eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Burası çok anlamlı bir yer. Âşık Veysel sadece Sivrialan için değil tüm Türkiye için çok önemli bir halk ozanımız.  Belediyemize bu parkla ilgili teklif geldiğinde Başkanımız hemen kabul etti ve Meclis Kararı ile ozanımızın adını yaşatacak bu parkın yapımının kararını aldık. Gerçekten çok güzel bir park olmuş. Büyük ozanımızın adının burada yaşatılması her şeyden önce gelir. Ülkemize ve milletimize çok önemli değerler bıraktı.  Bunlar unutulmayacak eserler. Bu parkın Sivrialan köyüne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“Başkanımız her zaman başımızın tacı”

 

Âşık Veysel’in  oğlu Bahri Şatıroğlu babası adına yapılan parkla ilgili mutluluğunu ifade ederek, “Ben Burhanettin Başkanımıza minnettarım. Çok teşekkür ederim. Başkanımız her zaman başımızın tacı. Kendisi zaten benim meslektaşım. O da benim gibi öğretmen. Kendisine saygımız, sevgimiz sonsuzdur. Burhanettin Başkanımıza Sivrialan’dan bolca sevgi ve selam gönderiyorum” şeklinde konuştu.

 

“Âşık Veysel ile buluşmak yolla, zamanla ve mekânla sınırlı bir şey değil”

 

Âşık Veysel Kültür Derneği Başkanı ve Âşık Veysel’in torunu Gündüz Şatıroğlu, dedesinin toprağın, yaşamın ve aşkın kendisi olduğunu ve dünyanın bir çok yerinde insanların kalbinde yerinin bulduğunu ifade ederken, Aşık Veysel adına yapılan parktan dolayı Başkan Kocamaz’a minnettarlığını dile getirdi. Şatıroğlu,  “Öncelikle dedem Âşık Veysel ve derneğimiz adına Sayın Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür etmek istiyorum. Âşık Veysel nasıl yolları aşmışsa ve insanlarla buluşması zamanla, mekânla ve yolla sınırlı değilse Burhanettin Başkan’ın da Âşık Veysel ile buluşması tam böyle bir şey. Keşke her köyümüz bu kadar şanslı olsa. Her köyümüze Başkanımız gibi el uzatanlar olsa ve böylesine güzel, kültürü canlandıracak, yaşatacak, gençleri bir araya getirecek etkinlikleri organize edecek mekânlar olsa. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Birçok belediyeye müracaat ettim ama parkı Burhanettin Başkanımız yaptırdı”

 

Aşık Veysel’in köyüne Aşık Veysel adına park yapılması için daha önce pek çok belediyeye başvurduğunu ancak kabul görmediğini söyleyen Sivrialan Köyü Muhtarı Mustafa Çam, “Ben göreve geldiğimde Aşık Veysel adına park yaptırmayı kafama koymuştum. Birçok belediyeye müracaat ettim. En sonunda sağ olsun Burhanettin Başkanımız bizi kırmadı ve bu parkı yaptırdı. Burhanettin Başkanımızın, ‘Kimseyle uğraşmayın, bu parkı biz yapacağız’ sözü beni çok etkiledi ve ben o zaman inanmıştım bu parkın yapılacağına. Sağ olsun yaptırdı da. Bu parkla Âşık Veysel’in, Sivrialan Köyü’nün ve Burhanettin Başkanımızın adı yaşasın. Başkanımızı ve ekibine çok teşekkür ediyorum”  şeklinde duygularını dile geitrdi.

 

“Âşık Veysel’e yakışır bir park oldu”

 

Çevre köylerde Âşık Veysel Parkı varken kendi köyünde olmayışına üzüldüklerini ifade ederek sözlerine başlayan Sivrialan Mersin oluşumu Başkanı Turgay Altıner, “Bizim çevre köylerimizde bile Âşık Veysel Parkı varken kendi köyünde yoktu. Muhtarımız daha önce 4-5 belediyeye başvuru yapmıştı. Ancak hem kilometre uzaklığından hem de bütçelerinden dolayı kabul görmedi. Bu işi biz üstlendik ve Burhanettin Kocamaz Başkanımızı ziyaret ederek fikrimizi ilettik. Kendisi de böyle bir parkı seve seve yapabileceklerini bize iletti. Başkanımız sağ olsun 2 ay gibi kısa bir sürede parkın yapılmasını sağladı. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu bizim için büyük bir proje. Âşık Veysel’e yakışır bir park oldu.  Bizim her yıl yaptığımız festivalimiz için alanımız yoktu. Başkanımız sağ olsun parkın içine festivallerde kullanabileceğimiz bir amfi tiyatro da yaptırdı. Bundan sonra bütün etkinliklerimiz burada olacak. Biz Başkanımıza, yönetimine ve emeği geçen herkese saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Kocamaz Sivaslı vatandaşların gönlüne taht kurdu

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 800 metrekarelik alanda yapılan Âşık Veysel Şatıroğlu Parkı’nda spor kompleksi, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, amfi tiyatro, Âşık Veysel’in heykeli, banklar ve kamelyalar bulunuyor.

 

“450 kilometre uzaklıktaki bir Başkanının böyle bir hizmet vermesi bizi gururlandırdı”

 

Parkın açılışı için civar köy olan Ortaköy mahallesinden gelen vatandaş Mustafa Özalp ise “Sivrialan’a hizmet yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda 450 kilometre mesafe uzaklıktaki bir Büyükşehir Belediye Başkanının böyle bir hizmet vermesi bizi gururlandırdı. Başkanımıza teşekkür ederiz.  Bu çevrenin halkı ücrada kalmış bir halk. Hizmetin buraya kadar gelmesi hakikaten bizleri gururlandırdı. Kendisine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

“Yöre halkı olarak gurur duydum”

 

Parkın açılışı için gelen ve parkı görünce gururlandığını ifade eden vatandaş Aysel Eti, “Parkı çok beğendim. Ve gerçekten yöre halkı olarak çok gurur duydum. Burhanettin Başkanımıza ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz. Parkın yapımına çok memnun olduk” diye belirtti.

 

Açılış sonrasında yörenin önemli saz ustalarından Ali Güç, Gökhan Kılıç, Filiz Erdoğan ve ünlü sanatçı Mustafa Özarslan mini bir konser verdi. Sazlarını konuşturan sanatçılar parkı dolduran vatandaşları coşturdu. Program sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve kent protokolü aşık Veysel müzesini ziyaret etti.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google