::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

5. MERSİN CNR KİTAP FUARI

CNR Fuarcılık tarafından düzenlenen Mersin CNR Kitap Fuarı kapılarını beşinci kez kitapseverlere açtı. Fuarın açılış töreni Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış'ın da katılımıyla yapıldı
5. MERSİN CNR KİTAP FUARI
Haber Giriş:
29 Kasım 2019 Cuma 11:28

CNR Fuarcılık tarafından düzenlenen Mersin CNR Kitap Fuarı kapılarını beşinci kez kitapseverlere açtı. Fuarın açılış töreni Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış’ın da katılımıyla yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış,  5. Mersin CNR Kitap Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını katılımcılara iletti. Başkan Vekili Gülcan Kış, bu yıl beşincisi düzenlenen Mersin CNR Kitap Fuarı’nın Akdeniz’in en büyük kültür etkinliklerinden birisi olduğuna dikkat çekti.

Kültür, sanat ve bilgi dolu bir etkinlikte Mersinliler’le buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Gülcan Kış, bilgiye önem veren toplumların dünya tarihinde her zaman bir adım önde olduğunu vurguladı.

“Bilginin aydınlatıcı gücüne inanıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bilginin aydınlatıcı gücüne inandıklarını ve kültürel etkinliklere sonuna kadar destek vereceklerini belirterek konuşmasını sürdüren Gülcan Kış, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bir bilim adamı değildi ancak bilime, bilgiye ve bilimsel değerlere inanmış büyük bir liderdi. Ulu Önder Atatürk ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’ sözleriyle de bilime ve bilgiye olan inancını net bir şekilde ortaya koymuştur. Kuruluştan kurtuluşa Cumhuriyet meşalesini yakanlar ve o aydınlıktan sonsuza kadar yürüyecek olan bizler de bilginin aydınlatıcı gücüne inanıyor ve bu tür kültürel etkinliklerin toplumumuza sunduğu umut verici ışığı sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

“Bu fuar gençlerimize okuma alışkanlığı kazandıracak”

Kitap fuarına bu yıl 150 yayınevinin katıldığını ifade eden Gülcan Kış, “1 Aralık’a kadar 500’ün üzerinde kültür etkinliğini barındıracak ve kitapseverleri ağırlayacak olan fuar sayesinde biz Mersinliler bilginin yol gösterici ve umut verici ışığında buluşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bu önemli fuarın geleceğimizi emanet edeceğimiz yegane değerlerimiz çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırma doğrultusunda farkındalık yaratarak önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Kentimizin önemli kültürel etkinliklerinden olan Mersin CNR Kitap Fuarı’nın hepimize güzel izler bırakmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Stantları ziyaret etti

Açılış töreninin ardından kitap stantlarını ziyaret eden Gülcan Kış, yayınevi görevlilerinden kitaplar hakkında bilgi aldı. Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından öykü yazarı Erkmen Özbıçakçı’nın imza gününe de katıldı. Gülcan Kış, Fuar Alanı önünde ziyaretçilerini ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphane’yi de ziyaret ederek bilgi aldı.

CNR Fuarcılık’ın kurucusu iş insanı Ceyda Eren, Başkan Vekili Gülcan Kış’a fuara katkılarından dolayı teşekkür ederek, bir kitap hediye etti.

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standında Abdullah Ayan’ın “Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında”, Kemal İstek’in “Spora Adanmış Bir Ömür: Seyfi Alanya”, Hüseyin Metin’in “Celal Abaç ve Ailesi” adlı eserleri ziyaretçilere ücretsiz olarak sunuluyor.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google