::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB KOD HAFTASI'NDA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE KODLUYOR

AB KOD HAFTASI'NDA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE KODLUYOR
Haber Giriş:
10 Ekim 2019 Perşembe 09:26

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına dijitalleşen çağa ve teknolojik gelişmelere yönelik farkındalık çalışmalarına katılarak, yenilikleri ve dünyada var olan gelişmeleri yakından takip ediyor.

Başkan Seçer, 5-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen AB Kod Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen kodlama etkinliğine katıldı.

Programlama ve teknoloji yoluyla bireylerin problem çözme yeteneğini ve yaratıcılığını ön plana çıkaran, kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla yapılan kodlama etkinliğinde, Başkan Seçer de mesai arkadaşları ile tablet üzerinden kodlama yaptı.

Kod Haftası dolayısıyla yapılan etkinlikte Başkan Seçer de tablet üzerinden mesai arkadaşları ile birlikte kodlama yaptı. Seçer, çocukların problem çözme yeteneğini ve yaratıcılığını geliştirmek için kodlamayı öğretmek gerektiğini vurgulayarak, “Günümüzde teknolojik olarak geldiğimiz en son aşama kodlama, yapay zeka gibi alanlar. Artık yeni endüstri 4.0 çağında bütün toplumların ulaşması gerektiği nokta. Bu etkinlik hem kodlama tekniğini başta çocuklarımıza öğretmek adına, diğer taraftan da çağın farkındalığını yaratmak ve artık farklı bir yöne doğru gittiğini anlatmak anlamında önemli bir etkinlik. Avrupa Kod Haftası kapsamında biz de kodlama etkinliği yaptık. Ben de yapılan etkinlikten son derece keyif aldım” dedi.

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte önce Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü öğretim üyeleri tarafından kodlama ve kod haftası hakkında sunum yapıldı. Ardından Başkan Seçer, üst düzey yöneticiler ve daire başkanları İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi öğretmenlerinin yönlendirmeleri ile tabletler üzerinden kodlama etkinliği gerçekleştirdi.

AB Kod Haftası Nedir?

Avrupa Kod Haftası, programlama ve teknoloji yoluyla bireylerin problem çözme yeteneğini ve yaratıcılığını ön plana çıkaran bir halk hareketi olarak nitelendiriliyor. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftası’yla kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Paylaş:  Facebook Twitter Google