::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ADALET CAMİİ CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Adalet Camii törenle açılıyor
ADALET CAMİİ CUMA GÜNÜ AÇILIYOR
Haber Giriş:
08 Şubat 2018 Perşembe 21:57

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Adalet Camii törenle açılıyor. Tozkoparan Zahit Mahallesinde bulunan  Adalet Sarayının hemen yanı başında yapımı tamamlanan Adalet Camii 9 Şubat 2018 Cuma günü saat 13.30’da düzenlenecek törenle açılacak.

Açılışı yapılacak olan  Adalet Camiinde ilk Cuma namazı kılacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Adalet Camiinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Başkan Can, “Mayıs ayı sonuna kadar her hafta bir açılış yada temel atma töreni gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu hafta Cuma günü inşallah Adalet Camii’imizin açılışını yapacağız. Bu açılışımızla 27’nci açılışımız olacak. Bu eserin temsil ettiği bir diğer anlam ise, adalet sarayının beşeri adaleti temsil etmesi, camimizin ilahi adalete vurgu yapmasıdır. İnsanoğlu için ikisi de ihtiyaçtır.  Camiler, Toplumda kaynaşmayı sağlayarak, insanlarımız arasında din, dil ırk ayrımının ortadan kalktığı, gelecek nesillere yüce rabbimizi ve sevgili peygamberimizi, vatan sevgisini, iyiliği, paylaşmayı öğrettiğimiz, nefes aldığımız dost bir ev, omuzlarımızın birbirine değdiği bir birlik yuvası, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle, yabancının yerliyle bütünleştiği en kutsal mekanımızdır. Cami, ibadet ve fikir merkezidir. Devlet vatandaşına burada yaklaşır ve bütünleşir. Şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Can, Adalet Camiinin 1000 kişilik olduğunu, altı tarafının da taziye evi olarak kullanılacağını belirtti.

Tüm vatandaşları 9 Şubat günü yapılacak olan açılışa davet eden Başkan Can, Adalet Caminde ilk Cuma namazının da bugün kılınacağını ayrıca belirtti.(kaynak:Tarsus Beleidyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google