::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Adalet Partisi'nin unutulmaz İl Başkanı Hacı Çetin'i rahmetle anıyoruz

Adalet Partisi eski Mersin il başkanlarından çiftçi- tüccar Hacı Süleyman Çetin'i, vefatının 2.yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.
Adalet Partisi'nin unutulmaz İl Başkanı Hacı Çetin'i rahmetle anıyoruz
Haber Giriş:
28 Ekim 2015 Çarşamba 11:54

Adalet Partisi eski Mersin il başkanlarından çiftçi- tüccar Hacı Süleyman Çetin’i, vefatının 2.yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.

Uzun yıllar Adalet Partisinin Mersin’de il başkanlığını yapmış, siyasete damgasını vuran, dönemin siyasetinin önemli isimlerinden olan  Tüccar-çiftçi Hacı Süleyman Çetin  28 Ekim 2013 tarihinde dar-ı dünyadan dar-ı ukbaya irtihal ederek hakkın rahmetine kavuşmuştu. Hacı Nevzat Çetin ve Mehmet  Çetin’in babaları olan  1960’lı yıllarda ve sonraki yıllarda merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e yakınlığıyla bilinin merhum Hacı Çetin, o dönemler bölgemizde Süleyman Demirel’i ağırlamıştı.

1968 sel afetinden sonra Süleyman Demirel ve bakanları kentimize davet edip gelişlerine vesile olan Çetin, o dönem selden zarar gören insanların yaralarının sarılmasına önderlik etmişti. Huzurkent’in kurulmasına  öncülük etmişti.

Bir döneme damgasını vuran Çetin, daha sonra siyaseti bıraktı.

1960 öncesinde ise kardeşi merhum Rüştü Çetin’in milletvekili olmasında büyük öncülük yaptı. Hacı Çetin’in 1965’li yıllarda ise diğer kardeşi merhum Kadir Çetin’in milletvekili olmasında emeği inkar edilemez.

Tüccar-çiftçi Hacı Çetin’in siyasette olsun  ticarette olsun birçok alanda hizmeti var ve siyasette bir telefonla tayin yaptırdığı unutulmaz ve konuşulur.

Merhum Hacı Çetin’e  bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Paylaş:  Facebook Twitter Google