::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever'den MTSO'ya Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever'den MTSO'ya Ziyaret
Haber Giriş:
12 Aralık 2013 Perşembe 19:44

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarete Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Başkan Yardımcıları Nuh Yükselgüngör ve Kasım Tanrıöver, Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Maya, İbrahim Zeper, Ekrem Sağlam, Fatih Kısa ve Enis Gürbüz Hekimoğlu katıldı.

Ziyarette konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mustafa Sever’in adaylığını kutlarken, Mustafa Sever’in iş dünyasını, ekonomiyi bilen biri olduğunu ifade etti. Başkan Aşut konuşmasında kamudaki başarılı kariyeri ile kendini duyuran Sever’in başarılı ve çalışkan kişiliğini iyi bildiklerini ve Büyükşehir Başkanlığı Adaylığı gibi bir görev için Mersin’in yetiştirdiği böyle vizyonel kişilerin bu işlere aday olmalarının kent adına sevindirici olduğunu vurguladı. Daha önce bir çok görevde birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Aşut, Mustafa Sever’in Mersin’i bilen bir kişi olarak memlekete faydalı işler yapacağına inandıklarını ifade etti. Bunun bir demokrasi yarışı olduğunu belirten Başkan Aşut, bu süreçte adayların kendilerini iş dünyasına tanıtmaları ve daha iyi ifade etmeleri adına tüm desteği vereceklerini söyledi. Sürecin tüm adaylar ve Mersin adına başarılı geçmesini dilediğini de sözlerine ekledi.

Arama Konferansının raporu Mustafa Sever’e sunuldu

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT bir süre önce MTSO Meclis ve Meslek Komiteleri üyeleri ve Mersin STK’ları ile yaptıkları “Mersin Başkanlarından ne istiyor?” konulu Arama Konferansının sonuçlarını Mustafa Sever ile paylaştı. Raporu bir kitapçık olarak MTSO’yu ilk ziyaret eden aday olan Sever’e sundu. Başkan Aşut konuşmasında, ”Arama Konferansımız bilimsel ve tarafsız bir şekilde Mersin’in sorunlarını ve Mersinlilerin yerel yönetimden beklentilerini ortaya koydu. Bu rapor adaylar için olağan üstü yararlı bir yol haritası olacaktır. Katılımcıların belediyelerden sadece yol ve kaldırım değil, özellikle sosyal ve ekonomik sorunlara çözüm sunmalarını beklemesi önemi bir mesajdır. Bu beklentileri tüm adaylarımızla paylaşacağız” dedi.

Sever: “MTSO’nun bu  önemli çalışması bizim amaçlarımıza birebir uymaktadır”

Geçmişte değişik amaçlarla birçok kez Mersin iş dünyası ve onun üst çatı örgütü olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya geldiklerini belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever konuşmasında, “Bugün de belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu süreçte de sizlerden destek bekliyorum. Mersin’in ekonomik, sosyal ve yatırım gibi her türlü konusunu her zaman yakından takip ettik. Devlet kademesindeki birikimlerimizi, enerjimizi artık Mersin için hizmete sunmak istiyoruz. Gerek kamudaki görevlerimiz gerekse Milletvekilliği adaylığım sürecinde Mersin’i kılcal damarlarına kadar tanıdım. Tüm görevlerimde her zaman Mersin için daha fazla ne yapabilirim sorusunu aklımda tuttum. Tüm görevlerimde Ankara’da Mersin’in sesi olmaya çalıştım. Şimdi bu fırsatı bulduğumu düşünüyorum. Belediyecilikte başarıları onaylanmış olan Ak Parti ile Mersin’e hizmet etmek istiyorum. MTSO’nun büyük bir titizlikle hazırladığı ”Mersin Başkanlarından ne istiyor?” Arama Konferansının bu raporunu dikkatle inceleyeceğim. Ancak, basından izlediğim kadarıyla içerik bizim yapmak istediğimiz şeylerle çok uyumlu. Aklın yolu birdir. Biz de raporda yazdığı gibi yerel yönetimin sadece yol ve kaldırım yapmak ve bununla övünmek olmadığını düşünüyoruz. Artık günümüz dünyasında ekonomiyi düşünmeyen, işsizliği düşünmeyen, sosyal gelişmişliği düşünmeyen bir yerel yönetim olamaz. İki önemli birim kurmayı planlıyoruz. Yatırım Avcılığı ve Yetenek Avcılığı Birimleri… Bu birimlerle hem Mersin’in yatırım imkanlarını geliştireceğiz, hem de sanat, spor ve bilim anlamında beceri ve yetenek sahibi gençleri bulacağız ve eğiteceğiz. Hayatım boyunca istişareye önem verdim. Seçilince bir beyin takımı oluşturarak kurumsal bir teknik yönetim sergileyeceğiz. İşleri ehil insanlara vereceğiz” diye konuştu.

Başkan Aşut, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, İzgören Akademi desteğinde düzenlenen ve MTSO Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri Üyeleri ve Mersin’in bir çok Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilen “Mersin Başkanlarından ne istiyor?” adlı Arama Konferansının sonuçlarının yer aldığı raporu da Mustafa Sever’e takdim etti.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18