::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın

Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın Tarsus- Mersin Otoyolu Çamtepe Kavşağı çalışmaları ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı
Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın
Haber Giriş:
02 Mart 2017 Perşembe 20:25

Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın Tarsus- Mersin Otoyolu Çamtepe Kavşağı çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

 

‘’D-750 Devlet yolunun Tarsus-Adana-Gaziantep ( TAG ) otoyoluna bağlantı kavşaklarının yetersizliği Tarsuslu hemşehrilerimiz için öteden beri çözümü beklenen bir problemdi. 1 Kasım seçimlerinin öncesinde yapımını vadettiğimiz konulardan birisi olan Çamtepe Kavşağı bağlantı yollarının yapımı işinde proje ve ihale aşaması tamamlandı.

Bilindiği gibi Tarsus-Mersin otoyolunun Çamtepe Kavşağı mevcut haliyle Mersin-Adana istikametinde D-750 karayoluna geçişe imkan vermiyordu. Yine aynı şekilde Adana – Mersin istikametinde de Tarsus D750 yolundan da Mersin istikametine geçiş yoktu. Çamtepe Kavşağı’nın kapasite kullanımının arttırılması ve trafik güvenliğinin daha etkin bir şekilde tesis edilmesi için kavşağın ilk inşasında yapılmamış kolların mevcut otoyol köprüsü de göz önüne alınarak imalatlarının projelendirilerek yapılması ve D750 devlet yolunun kavşak bölgesinde bölünmüş yola dönüştürülmesi amacıyla yapılan proje tamamlanmış ve 29.09.2016 tarihinde ihale edilmiştir. İhale süreci bitmiş olup sözleşmesi 27.02.2017 tarihinde imzalanmıştır. İşin yapım süresi 400 gündür. İnşaat çalışmalarına mart ayı içerisinde başlanması beklenmektedir.

            AK Parti Milletvekilleri olarak Mersin ve Tarsus için 1 Kasım seçimlerinde vermiş olduğumuz sözleri Allah’ın izniyle yerine getirmeye büyük bir azim ve gayretle devam edeceğiz.  Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

Paylaş:  Facebook Twitter Google