::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti Mersin ve Tarsus Teşkilatından TASİAD'a Ziyaret

AK Parti Mersin İl Teşkilatı ile Tarsus ilçe teşkilatından bir heyet Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulunu ziyaret etti.
AK Parti Mersin ve Tarsus Teşkilatından TASİAD'a Ziyaret
Haber Giriş:
02 Şubat 2018 Cuma 15:17

AK Parti Mersin İl Teşkilatı ile Tarsus ilçe teşkilatından bir heyet Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

AK Parti Mersin İl Başkan yardımcısı, STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Zeynep Şemsi Aysalar ve Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül ile il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyete il başkanı Cesim Ercik, hasta olması nedeniyle katılamadı.

TASİAD Başkanı Yakup Ateş ve Yönetim Kurulu tarafından tam kadro karşılanan Zeynep Şemsi Aysalar, TSK’nın Afrin’de yapmakta olduğu Zeytin Dalı Harekâtı, Türkiye’nin sınır bölgesinde ve içerde yaşanan seçim süreci dönemi nedeniyle tavsiye almadıkları Sivil Toplum Kuruluşu, Meslek Odaları ve Dernek bırakmayacaklarını belirterek, “Bu bağlamda sıkmadık el, kapısını çalmadık hiçbir kurum, kuruluş ve vatandaş bırakmayacağız. TASİAD gibi son derece önemli sivil toplum kuruluşlarımızın tavsiyelerini alarak, bu doğrultuda ortak akıl üreteceğiz ve böylece bölgemizin geleceğini şekillendirmek istiyoruz” dedi.

Bundan sonraki, süreçte STK’larla olan bağlarını daha da güçlendireceklerini dile getiren Zeynep Şemsi Aysalar, “Ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu hassas durum nedeniyle her türlü mülahazaları bir kenara bırakarak sorunlara ortak akıl ile çözüm üretmek ve el ele vermek durumundayız. Bildiğiniz gibi Mersin’imizde 9 OSB olacak ve Tarsus’umuza 2 yeni OSB yapılacak. Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın öncülüğü ve destekleriyle yapılmakta olan yeni OSB’ler bölgemizin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak ve böylece bölgemizde işsizlik büyük ölçüde giderilecek, halkımızın refah düzeyi ve yaşam kalitesi yükselecektir.” Diye konuştu.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, altının kıymetini ancak sarrafın bildiğini, bu bağlamda AK Parti’nin kıymetini de en iyi bilenin iş dünyası olduğunu vurguladı.

Geçmişte iş adamlarının banka müdürlerinden kredi alabilmek için el pençe durduklarını, üstelik faizlerinin de yüksek olduğunu belirten Başkan İbrahim Gül, bugün ise devletin yatırım yapan ve yapacak olan tüm iş adamlarına her türlü kolaylığı sağlayıp, devlet desteğini vermekte olduğunun altını çizerek, “AK Parti iktidarına kadar ülkemizde bir Bakan öksürdüğü zaman ekonomimiz allak bullak oluyordu. Bugün ise darbe girişimleri yaşanıyor, adeta savaş çıkıyor ama Allah’a binlerce şükürler olsun ki ekonomimizdeki istikrar bozulmuyor, hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Bu sürecin devamı için hangi siyasi düşünceye mensup olursak olalım, istikrarın devam etmesi için el ve gönül birliği içinde ülkemizi düşünmeliyiz. Bakın Cumhurbaşkanımız 24 saatin 22 saatini bu ülke için çalışarak geçiriyor, ülkemize düşmanlık besleyen dış dünyaya meydan okuyor. Bu nedenle bizlerde ülkemize sahip çıkarken, yerelde de bölgemizde istikrar için desteğinizi bekliyoruz. Tarsus ve Mersinimiz yeterince kan kaybetti. Bunu en iyi işadamları olarak sizler biliyorsunuz. Yatırımcıları baş tacı eden AK Parti’ye yerel seçimlerde de destek olmanızı bekliyoruz. Bu iktidarın yanında durmazsak Tarsus ve Mersin yerinde saymaya devam eder. AK Parti Belediyeciliğinde yatırımcıları baş tacı edeceğiz. Mersin’imizin Lütfi Elvan gibi çalışkan ve üretken bir Kalkınma Bakanı var. Kalkınma Bakanımızın sayesinde bölgemize hayatın her alanında çok güzel yatırımlar yapılıyor. Bizim ülke sevdamız ve bölge sevdamızın olduğu unutulmasın. Bölgemiz yakın bir gelecekte Türkiye’nin çekim merkezi olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

TASİAD Başkanı Yakup Ateş ise konuşmasında, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Şu anda ülkemizde siyaset üstü bir durum söz konusudur. Ülkemizin etrafında düşman çok. Kahraman Ordumuz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yedi düvele karşı tüm gücüyle mücadele ediyor. Hepimizin ortak kaygısı ve beklentileri aynı. Keza hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz. Mersin ve Çukurova olarak ortak akılda birleşip, güç birliği oluşturmamız gerekir. Bu konuda Mersin yakın bir gelecekte bölgenin lokomotifi olacaktır. Hep birlikte bölgemizin ve ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bölgenin gelişip, kalkınması ve yapılması gereken çalışmalar kapsamında karşılıklı istişarede bulunuldu.(kaynak:Ak Parti Tarsus İlçe teşkilatı)

Paylaş:  Facebook Twitter Google