::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Gül

Başkan İbrahim Gül dün parti binasında toplantı yaparak partisinin Tarsus'a yaptığı hizmetlerini anlattı, bazı iddialara cevap verdi.
Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Gül
Haber Giriş:
22 Kasım 2017 Çarşamba 09:57

Ak Parti Tarsus  ilçe başkanı İbrahim Gül, dün sabah parti binasında  bir basın  toplantısı yaptı, Hükümetin kentimize yaptığı hizmetleri sıraladı, birde haklarındaki bazı iddialara yanıt verdi.

Gül, ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın  bazı  iddialarına cevap verdi.Toplantıda başkan Gül ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de hazır bulunurken, başkan “Biz parti olarak Tarsus’a  önemli yatırımlar yaptık. Bunlar devam ediyor. Yakın bir zamanda Tarsus yatırım ve cazibe merkezi olacaktır. “ dedi.Gül konuşmasında şu hususlara değindi:

‘’Tarsus-Çamlıyayla arası  yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çamlıyayla’yı otobana bağlayan yol bağlantısını da bitirdik ve hizmete açtık.Hızlı tren yol çalışması  devam ediyor. Şehir  içerisine alt ve üst geçitler olmak üzere 5 geçit yapılacak. Bunlardan ilki olan Kavaklı geçidini bitirdik. Yakında hizmete giriyor.Çamtepe Otobanı Mersin gidişine yol bağlantı yolunun bir kısmı bitmek üzere. Bunu da hizmete yakında tamamen açacağız.

Havaalanı içerisi yol bağlantısı ve pist dolgu çalışmaları hızla devam ediyor. Yakında üst yapının da ihaleye çıkması ile birlikte Çukurova Havaalanı çalışmaları süratle devam ediyor.Kore’lilerin kentimize bir Göçmen Tedavi merkezi yapımı için destek verip finanse ettikleri Göçmen Sağlık Tedavi Merkezi yeri Girne mahallesinde 840 metre alan yeri teslim edilecek. Burası için belediye başkanı sayın Şevket Can  meclisi olağanüstü topladı .  Başkan Can’a teşekkür ederim. Belediyenin de yer gösterip sağlık alanı işaretlemesi ile inşallah en kısa sürede ihale yapılıp inşaata başlanacak.

Tarsus’a yeni bir  Fen Lisesi yapılıyor. Ayrıca Öğrenci yurdu yapımı hızla devam ediyor. Burası 2018 eğitim öğretim  yılı başında inşallah okul ile birlikte hizmete girecek.Yeni yarı açık cezaevi açıldı. Süratle eksiklikleri tamamlandı. 10 bin kişi kapasiteli bu cezaevine şimdiye kadar 3700 civarında mahkum geldi. Burada 1500 civarında çalışan var. Burasıda çevresine yararlı olacak.Sahil bandı yolunun Çukurova fabrikası çıkışına bağlanması çalışmaları hızla devam ediyor. Yakın bir zamanda tamamlanacağını  belirteyim.Özel Bahşiş-Aynaz bölgesi tahliye sularını  aktarma motopomplarını yenileme işi için 6.500,00 TL para ayrıldı.  Yakında ihaleye çıkılacak. İnşallah yapımı en kısa zamanda gerçekleşecek. Böylece burada artık sel baskını olmayacak.”Başkan Gül, “Yeni hastane projesi tamam. 82 Evlerde yapılacak olan yeni Devlet Hastanesi inşallah yakında ihaleye çıkarılacak. Yer tesliminden sonra yapımına başlanacak. “ dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu yeni  hastane yapımı hükümetimizin 2009 yılından beri programında. Ama dönemin Tarsus Belediye başkanı olan şu anki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın bazı engellemeleri yüzünden yapılamadı. Bunun için bakanlık, İl Sağlık Müdürlüğü ve biz Tarsuslular olarak çok çaba harcadık. Ama Kocamaz 82 Evler yerine Takbaş bölgesine yapımında ısrar etti, bu olmayınca kendisi bazı plan değişiklikleri yaparak  82 Evlerde  devlet arazisine yeni hastanenin başlamasını engelledi.Bakanlık Resen yaptığı 80 dönümlük araziye hastane yapacağım dediğinde 10.04.2013 tarihli yazıda arsanın ortasından 10 mt, genişliğinde yol geçireceğim deyip yapılan plana itiraz etti. Bölge idare mahkemesine verdi.

O  engellemeden sonra  yine hastane ne yazık ki yapılamadı. Hastane yapımı  için gelen 113.000.000 TL para geri gitti.Tarsuslular yeni bir hastaneye kavuşamadı. Daha  sonrasında yeni hastane yapımı  2015 yılı yatırım planına tekrar alındı. 3 defa ihaleye itiraz oldu ve ertelendi. İşte şimdi inşallah 15 Aralık 2017 tarihinde yeniden ihaleye çıkılacak. Tarsus nihayet Yeni bir hastaneye kavuşacak.  Aradan geçen 8 yılda hükümetimiz Mersin’e, Silifke, Anamur, Gülnar, Mut gibi diğer ilçelerimize yeni hastaneler yaptı. Ama Tarsus’ta yapılacak hastaneyi o dönemin belediye başkanı olan  Kocamaz’ın bazı inat davranışları yüzünden yaptıramadık.Şimdi çıkmış bana iftira atıyorlar diyor. Adam Allah’tan korkar. Biz kimseye iftira atmıyoruz.  Belgelerle konuşuyoruz. Bu Tarsus bazılarının kaprisi yüzünden araç muayene istasyonunu da Huzurkent’e kaptırdı. Şimdi Tarsus’a yeni bir araç muayene istasyonu açılmasını istiyorlar. O zaman bazı yerlere zoraki bağış istenince o özel kuruluş gitti, Huzurkent’te muayene istasyonu yaptı. Bunun da  Tarsus’a yapılamamasının sorumlusu Kocamaz’dır”.

Ak Parti Tarsus  ilçe başkanı İbrahim Gül  toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google