::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ak Parti Tarsus İlçe Kongresi Yapıldı

Tek listeyle gidilen seçimlerde İbrahim Gül yeniden ilçe başkanı seçildi
Ak Parti Tarsus İlçe Kongresi Yapıldı
Haber Giriş:
02 Ekim 2017 Pazartesi 08:06

Ak Parti Tarsus İlçe teşkilatının 6. olağan kongresi önceki gün  yapıldı.  Kapalı spor salonunda  tek liste ile girilen kongreye  Mersin milletvekili ve Kalkınma Bakanı  Lütfi  Elvan’da katıldı. İbrahim  Gül tek liste ile girilen seçimde yeniden ilçe başkanı seçildi.

Kongrede  Divan başkanlığını Nevzat Göçer’in yaptı. Kongrede ayrıca divanda Zeynep Şemsi Aysalar ve Murat Burkay Bulgu da yer aldı.

Kongreye genel merkez Teşkilatlanma başkan yardımcısı  ve Akdeniz koodinatörü  Ahmet Koca ile Manisa Milletvekili İsmail Bilici de katıldı. Mersin milletvekillerinden Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan da  salonda yer aldı.

Açılışta saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu. Ardından kongrenin açış konuşmasını İlçe başkanı İbrahim Gül yaptı. Gül konuşmasında  “2019 yılı yerel seçimlerinde Mersin’i de Tarsus’u da alacağız” dedi.

Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ak Parti iktidarında 15 yılda ülkemize olduğu gibi Mersin’e ve Tarsus’a da birçok hizmetler yapıldı. Tarsus’a yeni Adliye, SGK binası,  Ağız ve diş Hastanesi, Yeni Maliye Binası TOKİ evleri, Doğalgaz, Yarı  Açık cezaevi gibi hizmetler yapıldı. Yine  25 bin öğrenci kapasiteli okullar yapıldı, okullara ek derslikler yapıldı. Cami restorasyonları yapılıp yollar açıldı. Tarsus –Çamlıyayla yolunu kimseler ele alamazken bizim iktidarımızda otoban yolu gibi oldu.  Bitime çok az bir bölüm kaldı. Bunların dışında gözle görülmeyen birçok hizmetlerimiz oldu. Ancak yerel belediyeler bu kente verdikleri sözleri tutmadılar. Bu nedenle bizler Ak Parti olarak yerel yönetimlerde 2019’da iktidara geldiğimizde bu güzel kenti ve insanlarını da Ak Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız. 24 yıldır Tarsus’ta aynı zihniyet belediyeyi yönetiyor. Eğer ülke genelindeki gibi önemli hizmetleri istiyorsak, Tarsus’ta da, Mersin’de de yerel belediyecilikte Ak Partiyi iktidara getirelim”

İL BAŞKANININ KONUŞMASI

Ak Parti Mersin il başkanı Cesim Ercik de kongrede  söz alarak hedeflerinin 2019 yılı yerel seçimleri olduğunu söyledi.

Ercik “Mersin’i kazanmanın yolu Tarsus’tan geçiyor.350 bine yaklaşan nüfusu ile yine 250 bine yaklaşan seçmeni ile Tarsus, Mersin bölgesi için çok önemli bir kent.  Durmak yok yola devam dediğimiz gibi kırmak ve kırılmak yok. Tarsus’ta da yeni yönetimde başkan İbrahim Gül ile yolumuza devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde birliğimizi bozmadan yola devam ediyoruz. İnşallah 2019 yerel seçimlerinde Tarsus ve Mersin’i Ak Partili kadrolarla tanıştıracağız” diye konuştu.

 Daha sonra milletvekili Cumhur Ali Taşkın söz aldı. Taşkın ‘Partiler Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.  Siyasette kurulmuş her parti elbette iktidar olmak ister. Ak Parti iktidarda olduğu 15 yılda 12 seçim kazandı. Sizlerin sayesinde ülke genelinde güçlü ve büyük bir parti olduk. Halkımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bizlerin arkasında olduktan sonra bu ülkeye daha çok güzel hizmetler yaparız. Çünkü Türkiye’nin teminatı Ak Partidir” diye konuştu.

Taşkın, Tarsus’a Ak Parti iktidarında yapılan ve yapımı devam eden projeleri de hatırlatarak yeni Devlet Hastanesinin temelinin en kısa zamanda atılacağını vurguladı.

LÜTFİ ELVAN’IN KONUŞMASI

Kongrede   son konuşmayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptı. Elvan, “80 yılda yapılmış olan bölünmüş yolun tam 3 katını 15 yıla sığdırdık. 80 yılda yapılan baraj ve gölet sayısının birkaç katını yine 15 yıla sığdırdık.  Türkiye'nin milli gelirini yaklaşık 4 kat, ihracatımızı tam 5 kat artırdık. İşte ekonomide hemen hemen tüm alanlarda  Türkiye olarak büyük bir başarı göstermişsek o sizlerin vermiş olduğu güçlü destek sayesinde oldu. Ancak bu süreç çok kolay olmadı bizim için. Engel üstüne engellerle karşı karşıya kaldık. Yeri geldi muhtıra vermeye kalktılar, yeri geldi partimizi kapatmaya kalktılar. Yeri geldi darbe yapmaya çalıştılar ama tüm bu engelleri Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve sizlerin güçlü desteğiyle geçtik’’dedi.

TARSUS ÖNEMLİ

Bakan Elvan, Mersin ve Tarsus’un çok önemli kentler olduğunu da vurgulayarak “Çukurova denilince aklı ilk önce Tarsus gelir. Biz Tarsus’u da çok önemsiyoruz. Bu nedenle yeni Çukurova Bölgesel Havaalanı bu kentin toprakları içine yapılıyor. Yılda 30 milyon yolcu kapasiteli bu havaalanında çalışmalar yeniden başlatıldı ve hızla devam ediyor. Buranın en kısa zamanda açılışını yapacağız

Yine bu kentte mevcut  Organize Sanayi Bölgesini genişletiyoruz. 100 hektar alan daha aldık. Burada  işyeri kuracaklar sırada bekliyor. Tarsus ve Mersin’de işsizliği sıfır noktasına kadar indirmek için çalışıyoruz. Ayrıca Tarsus’ta ikinci OSB içinde 600 hektarlık yer tahsis edildi. Buralarda kamulaştırmaya devam ederek yeni fabrikalar kurulmasını sağlayacağız. Tüm bunları son 2 yılda yaptık. Yeni OSB’nin temelini 2 aya kadar atacağız. Burada en az 5 bin kişiye iş olanağı sağlanacak.  Otobanı D 400’e bağlıyoruz. Çamtepe kavşağını yapıyoruz. Çamlıyayla-Tarsus yolu 2018 de bitecek. Kazanlı Turizm Bölgesi ile ilgili çalışmalara tekrar başladık. 2015 yılında turizmde yaşanan sıkıntı nedeniyle firmalar işe başlamadı. Ancak yeni dönemde firmaları Sahil bandı projesi için zorlayacağız. Buranın yolu da tamamen açıldı. Çok az bir bölümünün asfaltlanması kaldı. Kazanlı-Tarsus Sahil projesini ülke turizmine kazandıracağız”

Bakan Elvan, konuşmasında ayrıca Tarsus’a yeni Devlet Hastanesi yapımı,   elektrik yatırımları, eğitim yatırımları gibi konulardan  bahsetti ve “Tarsus’a mutlaka Tarsus Üniversitesini açacağız. Meclis yeni döneme başlayınca bunu gündeme getireceğiz. Teklif komisyonda bekliyor. Yeni dönemde buna ivme kazandırarak  halkımızın bu yöndeki isteğini gerçekleştireceğiz. Yerel seçimlerde ise Tarsus ve mersin’lilerden iktidarı Ak Partili kadrolara vermelerini istiyoruz.

Gerçekten yerel yönetimlerde  Mersin'imizde bir çığır açılması gerekiyor. Artık 30-40 yıllık kafaların değişmesi gerekiyor. Bakınız  Kayseri ve  Konya'ya. İşte oralarda Ak belediyeciliği göreceksiniz. 30-40 yıl önce  Türkiye'de en fazla konuşulan 3 il vardı. Bunlar  İstanbul,  İzmir, Mersin. Ama gerçek anlamda yerel yönetimlerde bir belediyecilik anlayışı bugüne kadar maalesef  Mersin'imize gelmedi. Biz 2019 yılında işte Ak belediyecilik anlayışının  Mersin'e gelmesini arzu ediyoruz. Benim  Mersinli kardeşlerimden ricam lütfen gidin  Kayseri ve  Konya'ya ak belediyeciliği görün. Oradaki belediyecilik anlayışının  Mersin'de yerleşmesini istiyorsanız bizlere destek verin hep birlikte  Mersin'i ve Tarsus’u şahlandıralım, ayağa kaldıralım."

diye konuştu.

SEÇİMLER

Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde İbrahim Gül ve arkadaşları yönetime seçilirken Bakan Elvan, Gül ve ekibini tebrik edip salondan ayrıldı.

400 delegenin bulunduğu  Ak Parti ilçe kongresinde delegeler İbrahim Gül başkanlığındaki yeni yönetime oy verdi. Yönetim deki isim sayısı 30’dan 24’e düşürülürken yeni liste şu isimlerden oluştu:

Ahmet  Bulşan, Abdulkadir Küpeli, Ahmet Özerişoğlu, Ali Atay, Bülent Göçmen, Bünyamin Bolacalı, Esabil Temel, Gökhan Çinkılınç, Gülşah Çetirnkaya, Harun özçürümez, Mustafa Onur Ateş,  Nurhayat Okur, Ozan Vezir, Ömer Durak, Ömer Yılmaz, Ramazan Yıldırım, Rıza Güzel, Serkan Doğan,  Tuğçe Akın, Tuğrul Cihan Topak, Yakup Kirik, Yılmaz Sönmez, Zeki Kaba.

Yeni yönetimin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederken yeniden ilçe başkanlığına seçilen İbrahim Gül’ü tebrik ediyoruz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google