::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ak Parti Tarsus ilçe teşkilatı

Ak Parti Tarsus ilçe başkanı İbrahim Gül, dün bir basın toplantısı gerçekleştirdi
Ak Parti Tarsus ilçe teşkilatı
Haber Giriş:
23 Mart 2018 Cuma 09:04

Ak Parti Tarsus ilçe başkanı İbrahim  Gül, dün bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Parti binasında yapılan toplantıya, Kadın kolları başkanı Nurgün Tektaş Bayrak ile Gençlik Kolları Başkanı Şeref Peksöz ve bazı  yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Başkan Gül, Tarsus'ta başlatılan projeler ve tamamlanan hizmetler hakkında bilgi verdi. Basının sorularını yanıtladı.

Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, 2019 yılında önce yerel sonra da genel seçimlerin yapılacağını belirterek yerel seçimlerde  halkı Ak belediyecilik hizmeti ile tanıştıracaklarını söyledi.

Gül, göreve geldiklerinden sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken “Tarsus halkının AK Belediyecilik Hizmet anlayışını görmek istediklerini ve yanımızda olduklarını hissettik. İnşallah yapacak olduğumuz çalışmalarla 2019'da Ak belediye hizmetlerine halkımızın desteği ile kavuşturacağız. Tarsus ve Mersin'de  söz verdiğimiz hizmetlerin gerçekleşmesi için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz '' dedi.

Ak Parti hükümetinin işbaşına gelmesiyle birlikte planlanan hizmetlerin tam zamanında yerine getirildiğini belirten Gül, Ak Parti iktidarı döneminde  Tarsus’ta birçok hizmet yapıldığını, ama bunların görülmediğini, oysa başta yeni Adliye, Diş Hastanesi, Maliye Sarayı,  SGK binası, Tarihi Cami restorasyonları, Hz. Danyal Mekanının tadilatı, elektrik kablolarının yer altına alınması, Doğalgaza kavuşulması gibi birçok hizmete el attıklarını ve yaptıklarını söyledi.

Gül, sürekli eleştirildikleri Çukurova Havaalanı inşaatının yeniden başlayıp devam ettiğini 2019 yılı sonuna kadar bu havaalanının tamamlanarak hizmete açılacağını anlattı.

Havalimanının hizmete girmesiyle bölgenin ekonomisine büyük katkısı olacağını dile getiren Gül, sahil yolu, yeni Devlet hastanesi yapımı ve Hızlı Tren projelerinin son durumu ile ilgili bilgiler verdi.

DEVLET HASTANESİ VE HAVAALANI  YAPIMI

Gül  daha sonra şunları söyledi:

“Şu an en büyük beklentilerimizden birisi olan Yeni Devlet Hastanesinin yapımı başlıyor. 600 yataklı devlet hastanesinin temeli yakında atılacak. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Artık hiçbir engel kalmadı.  Havaalanı inşaatı 2019 yılında tamamlandığında bundan hepimiz yararlanacağız. Yine Sahil yolu projesinde 18 kilometrelik yol yapıldı. Çukurova otoban bağlantısına kadar gelindi. Burası açıldığında bölgemize gelecek yatırımcıların önü açılacak.

Okul yapımları sürüyor. Yeni Fen Lisesi yapımı sürüyor, Tozkoparan mahallesinde  Çevik kuvvet için bina yapılıyor.  Tarsus’ta ikamet eden Suriyeli göçmenlerin sağlık ve tedavileri için bir Sağlık merkezi yapılacak. 800 metrekare alana yapılacak bu merkez bittiğinde Suriyeli göçmenler rahat nefes alacak.

Yenice Lojistik Kenti bu yılın 8. veya 9. ayında açılacak. Şu an bile bu merkezde çalışmalar yapılarak birçok kişiyle iş imkanı sağlandı. Burada ayda en az 500 konteynır yükleniyor.”

HIZLI TREN PROJESİ

“Ak Parti Hükümeti  Tarsus’ta hızlı tren projesine devam ediyor. Bu projenin tam hayata geçmesi öncesinde kent içinde 5 alt veya üst geçit yapılacak. Bunlardan birincisini Mezarlık mevkiine yaptık ve hizmete açtık. Yan yolarlıda yakında tamamlanacak. Böylece trafik konusunda sürücüler rahat nefes alacak.

TARIM İHTİSAS BÖLGESİ

“Tarım ihtisas Bölgesi için acele  kamulaştırmalar yapılacak 5300 dönüm üzerine kurulacak bu merkez sayesinde en az 10 bin insana iş imkanı sağlanacak.

Tarsus’a bir cezaevi yaptırıldı. Şu an burada 3500 ‘den fazla tutuklu ve hükümlü var. Birde bin 500 civarında  çalışan personel olunca burada 5 bin  civarında insan bulunuyor. Bu cezaevine bir sağlık merkezi ve birde cami yaptıracağız.

Bu ve benzeri birçok işleri Ak Parti iktidarı yaptırıyor.

Yerelde de modern belediyecilik hizmetini 2019 yılında Tarsus’a getirip, halkımızı yerel belediyecilikte de Ak Parti iktidarı ile buluşturacağız. Durmak yok, yola devam diyor hizmetlerimize de devam ediyoruz.”

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google