::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akaryakıtçılar KDV'nin ÖTV'ye eklenmesi talebini yineledi

(PÜİS) Mersin Şube Başkanı Nihat Kürklü, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
Akaryakıtçılar KDV'nin ÖTV'ye eklenmesi talebini yineledi
Haber Giriş:
02 Haziran 2021 Çarşamba 16:42

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, pandemi salgınının sektörlere etkilerini değerlendirmeye devam ediyor. Tarsus TSO bu kez de akaryakıt sektöründen temsilcileri konuk etti. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Mersin Şube Başkanı Nihat Kürklü, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret ederek akaryakıt sektöründeki sorunları aktardı. Talep, akaryakıtta KDV’nin sıfırlanarak ÖTV’ye eklenmesi yönünde.

PÜİS Mersin Şube Başkanı Nihat Kürklü, Tarsus TSO Akaryakıt Meslek Grubunu da temsilen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret etti. Pandemi salgınının akaryakıta da ciddi sekte vurduğunu, sektörün sorunlarını artırdığını belirten Kürklü, ‘’EPDK’nın son yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması ve Covid-19 salgınının genel etkileriyle akaryakıtta da sorunlar devam etti, sektördeki ekonomik çıkmaz halen de sürüyor. Devlet, 2018 yılının ikinci yarısından bu yana akaryakıtta “eşel mobil” sistemini işletiyor, bu sistemle benzin ve motorin zammının bir bölümü ÖTV’den karşılanıyor. Pompa satış fiyatlarına yansıtılmıyor. Böylece, fiyat sabit tutuluyor. Ancak görünen o ki fiyat istikrarı ne kadar korunmuş olsa da sektördeki karlılığın enflasyon oranında küçülmesine sebep olmuştur. Bu zor dönemde akaryakıt bayilerinde vergilendirme sisteminde değişiklik yapılmasında fayda var. Bunu çok kez talep ettik. Akaryakıtta KDV’nin sıfırlanarak ÖTV’ye eklenmesi yönündeki talebimizi yineliyoruz. Bu uygulama hayata geçerse fatura kaçakçılığının önüne geçilir, fatura ticareti yapan usulsüz bayilerin önü kesilerek dürüst çalışan bayilerin işleri artacaktır. Biz gerekli düzenlemelerin yapılmasını süratle bekliyoruz.’’diye konuştu.

Tarsus TSO Başkanı Koçak da sektörlerin sorunlarını TOBB ve ilgili kuruluşlar nezdinde aktarmaya ve çözümü için takibi olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08
SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ
EKONOMİ

29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:45

SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ

09:45