::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akdeniz Belediyesi'nden, İki Büyük Sosyal Destek Projesi

Mersin Valiliği tarafından hazırlanıp, 2017 Yılı Sosyal Destek Programı kapsamında (SODES) teklif edilen 10 milyon TL bütçeli 6 ‘Güdümlü Proje', Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunarak onaylandı.
Akdeniz Belediyesi'nden, İki Büyük Sosyal Destek Projesi
Haber Giriş:
23 Kasım 2017 Perşembe 19:19

Mersin Valiliği tarafından hazırlanıp, 2017 Yılı Sosyal Destek Programı kapsamında (SODES) teklif edilen 10 milyon TL bütçeli 6 ‘Güdümlü Proje’, Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunarak onaylandı. Bakanlıkça onaylanan bu projeler arasında, Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kaymakamlığının yürütücüsü olduğu “Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi” ile “Roman Havası Projesi” de yer alıyor. Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi kapsamında; Adanalıoğlu, Çay, Çilek ve Karaduvar mahallelerinde bulunan Akdeniz Belediyesi’ne ait mahalle evlerinde, kadın ve gençlere yönelik dikiş–nakış, seramik, ahşap oyma ve boyama, çocuk bakıcılığı eğitimi ve kuaförlük, epilasyon ve cilt bakımı mesleki kursları verilecek.

Akdeniz Belediyesi’nce hazırlanan, 1 yıl süreli ve 2 milyon TL bütçeli proje ile adı geçen 4 mahalle evinde 11 dalda eğitimler verilecek. Mahalle evlerine kurslar için gerekli olan demirbaş ve temrinlik malzemeler alınacak. Her mahalle evinde kreş sınıfları açılacak ve kütüphane oluşturulacak. Adanalıoğlu’nda, 20 bilgisayarın olacağı bilgisayar sınıfı kurulacak. Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi’nin Koordinasyon Merkezi, Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait bir bina olacak. Proje kapsamında binanın tadilatı da yapılacak. 

Paylaş:  Facebook Twitter Google