::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akdeniz'de 7 ayrı yerde mahalle evi ve taziye evi inşa ediliyor

Kent çapında ses getiren projelerine yenilerini ekleyen Akdeniz Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine mahalle ve taziye evlerinin sayısını arttırıyor
Akdeniz'de 7 ayrı yerde mahalle evi ve taziye evi inşa ediliyor
Haber Giriş:
03 Kasım 2017 Cuma 08:18

Kent çapında ses getiren projelerine yenilerini ekleyen Akdeniz Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine mahalle ve taziye evlerinin sayısını arttırıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında; Nacarlı, Bekirde, Aşağı Burhan, Özgürlük ve Yakaköy Toroslar’da yapıların inşası hızla sürüyor. Talep ve ihtiyaca göre belirlenecek 2 yerde daha yapılar yükselecek. Böylelikle Akdeniz’de toplamda 16 mahalle ve taziye evi halkın hizmetine sunulacak.

Betonarme yapılar 500; prefabrik yapılar 150 metrekare alana sahip olacak

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Mahalle Evleri ve Taziye Evleri Projesi kapsamında, Özgürlük Mahallesi’nde 250 metrekare oturumlu, toplamda ise 500 metrekarelik alanda betonarme taziye evi inşa ediliyor. Bekirde Mahallesi’nde ise, yine 500 metrekare alan üzerinde betonarme mahalle evi yapılıyor. Konumu itibariyle Bekirde’deki mahalle evinden Dikilitaş ve Civanyaylağı’nda yaşayan binlerce vatandaş da yararlanabilecek.

Nacarlı ve Aşağı Burhan’da ise 150 metrekare alan üzerinde prefabrik mahalle evleri inşa edilirken, Yakaköy Toroslar Mahallesi’nde de yine 150 metrekarelik bir saha üzerine prefabrik taziye evi yapımı sürüyor. Betonarme yapıların yükseldiği arazilerin tesviye işlemleri tamamlanıp temel betonları dökülürken, prefabrik yapıların da imalatlarının tamamlanması aşamasına gelindi. Akdeniz’de ihtiyaca göre belirlenecek 2 yerde daha mahalle evi veya taziye evi yapılacak.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, ilçe sakinlerine kazandırılacak 7 yeni mahalle ve taziye evi ile ilgili projeyi değerlendirdi. Başkan Pamuk, “İlkelerimiz gereği öncelikli hedefimiz, vatandaşlarımızın talep ettiği hizmet, proje ve çalışmaları en kısa süre içinde ve eksiksiz bir şekilde hayata geçirmektir” dedi. Başkan Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahalleleri ziyaretlerimiz sırasında vatandaşlarımızın talep ettiği hizmetleri öncelikle yerine getirmek, yaşadıkları sorunları en kısa sürede çözmek için görev başındayız. Yüklendiğimiz görevin ve taşıdığımız ağır sorumluluğun farkında olarak, milletin emanetini yine millet için kullanıyoruz.

Belediyemizin kaynaklarını asla heba etmeden insan ve kent odaklı hizmetler için proje üretiyoruz. Kent merkezine uzak mahallelerde yaşayan insanlarımızın hizmetlerden eşit ve adil şekilde faydalanabilmesi için hassas davranıyoruz. Nitekim şu anda 7 ayrı bölgede inşaat süreci devam eden mahalle evleri ve taziye evlerinin yapımının sona ermesiyle, buralarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı önemli bir eksikliğinin giderileceğine inanıyoruz. Belediyemizin imkânları dâhilinde, Akdeniz sakinlerinin ihtiyaç duyduğu hizmet ve projeleri hayata katmaya devam edeceğiz.”(kaynak:Akdeniz Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google