::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akdeniz İlçe Emniyet Ekiplerinin Başarısı

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suç ve suçlulara yönelik sürdürülen mücadele neticesinde;
Akdeniz İlçe Emniyet Ekiplerinin Başarısı
Haber Giriş:
02 Şubat 2019 Cumartesi 17:45

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suç ve suçlulara yönelik sürdürülen mücadele neticesinde;

 

8 vatandaşı Mersin Limanına işe yerleştirmek vaadi ile dolandıran ve vatandaşlardan çok miktarda para alan şahıs ile ilgili yapılan şikayetler neticesi Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü görevli ekiplerinin yürütmüş olduğu operasyonel çalışmalarda olayın faili T.B. isimli şahıs yakalanmış üst aramasında olayın mağdurlarının sağlık raporları ve bilgileri çıkmış, şahsın ayrıca kayıtlarda hırsızlık şüphelisi olarak arandığı belirlenmiş, yine kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp bir çok vatandaşı dolandırarak maddi menfaat temin eden Ş.E. isimli şahıs yakalanmış, bu şahsında 4 vatandaşı aynı yöntemle dolandırdığı tespit edilmiş ayrıca Dolandırıcılık suçundan cezaevi firarisi olduğu tespit edilerek haklarında gerekli tahkikata başlandı.

 

Gümrük Kaçağı Sigara satışı yapan şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonel çalışmalarda H.Ö. isimli şahsın ikametinde 2335 paket, N.B. ve C.K. isimli şahıslardan 540 paket, Ş.B. isimli şahıstan 512 paket, Y.H.K. isimli şahıstan 129 paket, Ğ.A.K isimli şahıstan 145 paket olmak üzere toplamda 3661 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ile 36 paket nargile tütünü ve değişik markalarda toplamda 2420 paket makaron sigara ele geçirildi. Şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlanıldı.

 

Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahısların yakalanması için yapılan çalışmalarda Şevketsümer Mahallesinde ikamet eden Suriye Uyruklu Ğ.A.B. isimli şahıstan 70 gr takoz esrar maddesi, 24 adet Captagon hap, Güneş Mahallesinde ikamet eden  Suriye Uyruklu A.K. isimli şahıstan 700 gr  esrar maddesi ele geçirilerek şahıslar hakkında gerekli adli tahkikat başlanıldı.

 

Hırsızlık olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalarda; kamera kayıtları tespiti sonucu Camişerif Mahallesinde bulunan bankada açıktan hırsızlık gerçekleştiren 70 yaşlarındaki şüpheli K.Y. isimli şahıs çalmış olduğu 1000 TL para ile birlikte yakalanmış yine  Karaduvar Mahallesi 132 Cadde üzerinde yol kenarında bulunan karayollarına ait bariyerleri çalan şüpheliler S.K. ve A.T. çalmış oldukları bariyerlerle birlikte yakalanarak haklarında gerekli tahkikat başlanıldı.

 

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünce çalıntı olarak aranan 1991 model araç ekiplerin yapmış olduğu çalışmada yakalandı. Metropol İş merkezinde C.A. isimli şahsı yaralayan şüpheliler T.A. ve U.A. yakalanarak, bir şahıstan ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

 

 

YAPILAN KONTROLLERDE VE ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALARDA;

 

Terör Örgütü Propagandası, Uyuşturucu Uyarıcı Madde Ticareti, Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Hırsızlık, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması, Yağma, Kaçakçılık, Ateşli Silahlarla Bıçaklar Hakkında Kanuna Muhalefet, Resmi Belgede Sahtecilik, Hakaret, Yaralama, Alkollü Araç Kullanma suçlarından 5 Yıl 7 Ay ve aralıklarla hapis cezası bulunan 23 şahıs ile yukarıda açıklamaları yapılan olaylar ile ilgili 14  şüpheli şahıs yakalanarak, toplamda 37 şahıs adli makamlara teslim edildi.

              

 

Mersin Polis Teşkilatı halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarına sürekli devam edecektir.               

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google