::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi toplantısı

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı
Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi toplantısı
Haber Giriş:
11 Aralık 2017 Pazartesi 10:08

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Müdür Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarsus ilçe müdürü Hayri Erdoğan,toplantıda şu ifadelere yer verdi:

‘’     Doğu Akdeniz Bölgesinde; Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi dahilinde İlçemizde 6100 adet tuzak 80 çiftçimize 1500 da alanı kapsayacak şekilde dağıtımı yapılmış olup gerekli kontroller Teknik Personelince yapılmıştır. Gerek yapılan kontroller gerekse çiftçilerimizden aldığımız geri dönüşlerde Biyoteknik Mücadele kapsamında yapılan Tuzaklama çalışmasının Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadelede son derece etkili olduğu görülmüştür.

       Akdeniz Meyve Sineği bölgemizde özellikle sert çekirdekli meyve türlerinde önemli zararlara sebep olmaktadır. 2017 yılında Narenciye ile sınırlı tutulan Projenin 2018 yılında şeftali ve nektarin çeşitlerini de dahil etme çalışmalarımız sürmektedir. Bununla birlikte zararlı ile mücadele kapsamında eğitim faaliyetlerimizde aralıksız olarak devam etmektedir.

       Bölgemizde büyük bir sorun haline gelen Akdeniz meyve Sineği Mücadelesinin yapılan projeler, verilen eğitimler ve çiftçilerimizle sağlanan bilgi alışverişi neticesinde bir sorun olmaktan çıkacağına inanıyorum.(kaynak:Gıda,tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü)

      

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56