::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ALİEFENDİOĞLU MAHALLE MUHTARI CANBOLAT'TAN BAŞKAN SEÇER'E TEŞEKKÜR

Aliefendioğlu Mahalle Muhtarı Orhan Canbolat, aşırı yağışlar nedeniyle zaman zaman taşkınlara neden olan ve Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanalın sorunlu bölgelerinin yükseltilmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını söyled
ALİEFENDİOĞLU MAHALLE MUHTARI CANBOLAT'TAN BAŞKAN SEÇER'E TEŞEKKÜR
Haber Giriş:
26 Kasım 2019 Salı 11:53

Aliefendioğlu Mahalle Muhtarı Orhan Canbolat,aşırı yağışlar nedeniyle zaman zaman taşkınlara neden olan ve Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanalın sorunlu bölgelerinin yükseltilmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını söyledi. Muhtar Canbolat, Büyükşehir ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında geçmişte aşırı yağışlardan dolayı taşkın oluşan bölgelerde ıslah ve iyileştirme çalışmaları yapıyor. Büyükşehir ekipleri ova bölgede yer alan Tarsus’a bağlı Aliefendioğlu Mahallesi’nin yakınlarından geçen kanalın engin olan kenar bölümlerini malzeme dökerek yükseltti.

Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanalın geçmişte aşırı yağışlar nedeniyle sorun teşkil eden yaklaşık 300 metrelik bölümü Büyükşehir ekipleri tarafından onlarca kamyon hafriyat taşınarak nizami şekilde yükseltildi.

Aliefendioğlu Mahalle Muhtarı Orhan Canbolat, aşırı yağışlı dönemlerde taşan kanalın yüzlerce dönümlük ekili tarım arazisini sular altında bıraktığını ifade ederek, “Her aşırı yağışta burası korkulu rüyamız oluyordu. Taşkın nedeniyle aşağı mahalleler ile bölgede bulunan ev ve işyerleri de taşan yağmur suları nedeniyle büyük zarar görüyordu.

Söz konusu bölgede Büyükşehir ekiplerince yapılan çalışmayla kanal kenarı yükseltildi ve olası bir taşkının önüne geçilmiş oldu. Bu konuda talebimizi kısa sürede yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e, Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü sayın Ali Boltaç’a, Büyükşehir ekiplerine ve yine bu konuda duyarlılık göstererek bizlere yardımcı olan Tarsus Belediyesi ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google