::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anamurlu şair Abdulkadir Bulut

Anamurlu şair Abdulkadir Bulut 33. ölüm yıldönümünde memleketi Anamur' da düzenlenen kapsamlı bir törenle anıldı.
Anamurlu şair Abdulkadir Bulut
Haber Giriş:
20 Ağustos 2018 Pazartesi 11:20

Anamur Kültür Derneği Anamur Belediyesi işbirliğinde  düzenlenen etkinlikler  gün boyu devam etti.  Etkinlikler kapsamında uzun süredir hazırlıkları devam eden Abdülkadir Bulut Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. 

 

“ Akine Abdülkadir Bulut Kütüphanesi”

 

    Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğünden emekli Gökçin Yalçın, Gazeteci Tahsin Ünlü, Şair- yazar Ferhat İşlek ve muhtar Süleyman Duman’ın   girişimleri ile  şairin kendi köyü olan Akine Köyünde “Akine Köyü Abdülkadir Bulut Kütüphanesi”  açılışı gerçekleşti.

 

Açılışa Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur ilçe Jandarma  Komutanı  savaş Cingöz, Şair Abdülkadir Bulut’ un oğlu Ekin Bulut, ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Anma Gecesi Düzenlendi

 

     Akine Köyünde  düzenlenen açılış töreninin ardından akşam Dragon Parkı içerisinde Antik Tiyatroda anma gecesi düzenlendi.

 

Anma Gecesinde söz alan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe “ görevde bulunduğum 9 yıldır aksatmaksızın değerli Şairimiz Abdülkadir Bulut’ u anmak, genç nesillere onu anlatmak adına etkinlikler düzenledik. Bugün burada  yine o muazzam adamı anmak için toplandık. Ben bu organizasyona emeği geçen Anamur Kültür Derneği’ ne ve Dernek Başkanımız Yaşar Alıcı’ ya ve belediye personellerimize ve katılımlarından dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ederim.” Dedi.

 

Program Abdülkadir Bulut ile ilgili müzikli slayt izletilmesi, şiirlerinin okunması ile son buldu.(kaynak:Anamur belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46