::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Asırlık zeytin ağacı Mezitli'de toprakla buluştu

Mezitli Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı'na dikilen 6 metre 48 santim çapındaki bin 500 yıllık zeytin ağacı, tescillenerek koruma altına alınıyor
Asırlık zeytin ağacı Mezitli'de toprakla buluştu
Haber Giriş:
16 Kasım 2017 Perşembe 01:26

Mezitli Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı’na dikilen 6 metre 48 santim çapındaki bin 500 yıllık zeytin ağacı, tescillenerek koruma altına alınıyor. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, ağacın yaşı ve sağlığıyla ilgili gerekli envanterler hazırlayarak, ‘anıt ağaç’ olarak tescillenmesi konusunda gerekli çalışmalar başlattı.

Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Menderes Mahallesi’ndeki Demokrasi Meydanı’na dikilen bin 500 yıllık zeytin ağacı, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kayıt altına aldı. Yetkililer tarafından yapılan ölçümler doğrultusunda ağacın 6 metre 48 santim çapında olduğu belirlendi. Asırlık ağaçtan alınan teknik bilgiler ve ölçümler rapor haline getirilerek, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunuldu. Yapılan incelemeler ve alınan envanterler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilerek uygun görüldüğü takdirde ‘anıt ağaç’ olarak tescillenecek.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Belediye yetkilileri tarafından özenle bakılan ağaç, bölge sakinlerinin beğenisi kazandı. Etrafı çitle örülen ve yapılan çevre düzenlemesiyle eşsiz bir görünüm kazanan ağacın gövdesi büyük ilgi topluyor. Devasa büyüklükteki gövdeye sahip olan ağacı gören vatandaşlar, merakla yakından inceleyerek, fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyorlar. Bölge sakinleri, böylesi duyarlı bir çalışmayı ortaya çıkarttıkları için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirdiler.

ADALETİN SİMGESİNİ YENİDEN YEŞERTTİK.

İlçeyi bir nakış gibi işlediklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, zeytin ağaçlarını koruyarak, gelecek nesillere aktarılması ve şehrin estetik görünümü sağlamak amacıyla asırlık ağacı Mezitli’de yeniden toprakla buluşturduklarını dile getirdi. Başkan Tarhan yaptığı açıklamada; “Zeytin ağacı; adaletin, sağlığın, bilgeliğin, barışın ve yeniden doğuşunun simgesidir. Farklı birçok kültürde kutsal kabul edilen asırlık zeytin ağacını, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz yeniden toprakla buluşturdu. Adaleti, barışı ve sağlığı Mezitli’de yeniden yeşerttik. Yapılan incelemelerin sonlanmasıyla bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen zeytin ağacımız, Mezitli’nin en yaşlı zeytin ağacı olma özelliğine sahip olmuş olacak. (kaynak:Mezitli Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google