::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Askıda Ekmek Projesi

Askıda Ekmek Projesi Mersin Ülkü Ocakları'ndan Destek
Askıda Ekmek Projesi
Haber Giriş:
30 Temmuz 2018 Pazartesi 07:41

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda ihtiyaç sahipleri için ‘Askıda Ekmek Projesi’ni’ başlattı.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ekmeğe yapılan zammın ardından Ankara’dan başlattığı ‘Askıda Ekmek Projesi’ne’ Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı da destek verdi.

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir’in önderliğinde başlatılan projenin tanıtımı, Akdeniz İlçesi’nde seçilen pilot mahallerdeki fırın ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk ekmek fırınlarında yapıldı.

Birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünün arttırılması amacıyla çocukların ve gençlerin de destek verdiği ve ‘Bir ekmek evimize, bir ekmek ihtiyaç sahibine” sloganı kapsamında satın alınan ekmekler, ihtiyaç sahiplerinin alabilmesi için fırınların askılarına bırakıldı.

Kamuoyuna bir açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, bu projenin süresinin olmadığını ve Türk Milleti’nde yüzyıllardır var olan aidiyet duygusunu daha da pekiştireceğine inandıklarını belirterek; “Askıda Ekmek Projesini her zaman muhafaza edeceğiz ve takipçisi olacağız” dedi.

Tüm Mersin halkını projeyi desteklemeye davet eden Demir; “Kıymetli Liderimiz Dr.Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla Osmanlı kültürümüzden bu yana geleneksel olarak sürdürülen Askıda Ekmek Projesini Türkiye genelinde Ülkü Ocakları İl ve İlçe Başkanlıklarımız ve MHP İl ve İlçe Başkanlıklarımızla başlatmış durumundayız. Bu gelenekten kıymetli kardeşlerimizin ve yeni yetişen gençlerimizin sebeplenmesi, bu kültürü tanımaları hususunda fırınlarımıza geldik. Genç kardeşlerimiz ailelerinden aldıkları harçlıklarıyla iki ekmek alacaklar ve bir ekmeği helal lokma olarak evlerine geri kalan ekmeği de ihtiyaç sahiplerinin alması için askıya asarak, destek verecekler. Bizler Ülkü Ocakları olarak helal ekmek yiyoruz. Helal ekmeğimizi de paylaşmanın sevincini ve gururunu yaşatan Kıymetli Liderimiz Sayın Dr.Devlet Bahçeli Bey’e ve Ülkü Ocakları Genel Başkanımız ve MHP Mersin Milletvekilimiz Sayın Olcay Kılavuz Bey’e saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Bu kültür inşallah her daim yaşayacaktır” dedi.(kaynak:Toroslar Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29