::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

At Eti Ürün Ele Geçirildi

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık işleri Müdürlüğü'nden oluşan ekipler, ilçede faaliyet gösteren kasap, tavuk eti satış yeri, et market ve şarküterilerde denetimlerini arttırdı.
At Eti Ürün Ele Geçirildi
Haber Giriş:
17 Ocak 2016 Pazar 15:28

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık işleri Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, ilçede faaliyet gösteren kasap, tavuk eti satış yeri, et market ve şarküterilerde denetimlerini arttırdı.

 

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre bir işyerinde tek tırnaklı (at eti) ürün ele geçirildi. Tarsus Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa düzenledikleri denetimlerde kasap işletmecilerinde hijyen kuralları, hayvansal gıdalar, ve mevzuatalar kapsamında bilgilendirme yapıldı.

Ekipler, kentte bulunan tüm işletmelerde personel hijyeni, genel temizlik, kırmızı-beyaz et ayrımı, kaçak et, et ürünleri ve ruhsat gibi konular üzerinde durdu. İşletmelerde satışa sunulan ve kasap sucuğu olarak bilinen fermente sucuklardan serolojik tür analizi yapmak üzere alınan 21 sucuk numunesinin analizleri yapıldı.

Analizi yapılan ürünler içerisinde etiket bilgilerinde Tarsus dışında üretimi yapılan ve dana eti ve yağı olarak satışı yapılan bir üründe tek tırnaklı (at eti) tespit edildi. Ekipler, konu ile ilgili gerekli resmi kurumlarla irtibata geçip, gerekli bilgi ve belgeler iletildi.

Kasaplara denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, insan sağlığı oynayanlara asla fırsat vermeyeceklerini söyledi.

 Başkan Can: “Vatandaşlarımıza sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış, hazırlanmış, işlem görmüş tüm et ve et ürünlerinden satışa sunularak tüketilmesi amacıyla, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı konusunda denetimler aralıksız devam edecektir. Hemşerilerimizin her hangi bir şikayetleri olduğu zaman 153 nolu Zabıta Şikayetlere bildirmeleriniz istiyoruz” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17