::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atatürk Tarsus'ta Fotoğraf Sergisi yaz aylarında yeniden açıldı

Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişlerini anlatan fotoğraflar bir kez daha görücüye çıktı.
Atatürk Tarsus'ta Fotoğraf Sergisi yaz aylarında yeniden açıldı
Haber Giriş:
11 Temmuz 2018 Çarşamba 10:59

Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişlerini anlatan fotoğraflar bir kez daha görücüye çıktı.

Daha önceleri birçok defa açılan  'Atatürk Tarsus'ta' adlı fotoğraf sergisi yaz aylarında sergi sayısının yok denecek kadar azalması ile birlikte halkımızın bilgilerini tazelemek için yeniden açıldı.Sunay Atilla Üst Geçidi altında bulunan Mehmet Bal Sanat Galerisinde açılan fotoğraf sergisinde Atatürk'ün Tarsus'a gelişiyle ilgili 35 adet fotoğraf yer almakta...

Serginin açılmasıyla daha önce bu fotoğrafları görmeyenlere de görme inceleme imkanı sağlandı. Araştırmacılar,  Atatürk'ün ilk olarak 17 Mart 1923 yılında Tarsus'a geldiğini söylerken o yıllarda çekilen birçok ilginç fotoğraf sergide tekrar  yer aldı.Atatürk'ün Tarsus'a 5 defa geldiğini vurgulayan araştırmacılardan Hikmet Öz, her gelişinde yoğun ilgiyle karşılandığını, 'Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın' sözünü Tarsus'ta söylediğini söyledi.

Yetkililer ise bu yaz aylarında tekrar açılan fotoğraf sergisinin yeni sergi açılana kadar süreceğini  söyledi. Mehmet bal sergi salonu  personeli ise buraya gelip fotoğrafları  inceleyenlere Atatürk'ün Tarsus'a geldiğini gösteren fotoğraflar hakkında bilgi veriyorlar. Sizde daha önce bu sergiyi gezmemişseniz, yada yeniden gezmek istiyorsanız Mehmet Sal Sergi salonuna bugün uğrayın.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google