::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atatürk'ün Tarsus'umuza gelişinin 95. Yıl dönümü

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'umuza gelişinin 95. Yıl dönümünün mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını ifade etti.
Atatürk'ün Tarsus'umuza gelişinin 95. Yıl dönümü
Haber Giriş:
16 Mart 2018 Cuma 09:10

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’umuza gelişinin 95. Yıl dönümünün mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını ifade etti.

Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 95. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Can, Aziz Türk Milletinin, onun önderliğinde bütün dünyada emsali görülmemiş zafer ve kurtuluş mücadelesinin altına imza attığını belirtti.

Başkan Can, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 95. Yıldönümündeyiz. 17 Mart 1923’de İstiklal mücadelemizin en yoğun yaşandığı bölgemize ziyaretlerini gerçekleştirmişti.  95 yıl önce trenle ilçemize gelen Gazi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindekilere Tarsus’ta muhteşem bir karşılama töreni hazırlanmıştır.

Büyük önder, Tarsus Tren Garında coşkulu bir vatandaş topluluğunca karşılanmış, istasyondan şehre yürürken, Kara Fatma lakaplı Adile Hala ayaklarına kapanarak sevgisini ‘Bastığın toprağa kurban olayım paşam ‘ sözleriyle dile getirmiş, büyük lider Atatürk’te onu yerden kaldırırken “Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, başlar üzerinde taç olmaya layıktır” demek suretiyle Türk Kadınına ne kadar değer verdiğini veciz ifadeleriyle bizzat göstermiştir. Tarsusluların Ata’sını sıcak ilgi ve coşkuyla karşılaması Ata’mızı duygulandırmış ve onlara hitap ederken “Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum.” ifadesi ile de Tarsuslulara olan hayranlığını dile getirmiştir.

İlçemizde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Mustafa Kemal Paşa, 19 Mart 1923 günü, sabahın erken saatlerinde Konya’ya gitmek üzere büyük bir kalabalık arasında istasyona geldi. Kendini götürecek olan trenin penceresinden Tarsuslulara el sallayarak şöyle seslendi:  “Tarsuslular, sizleri ve Tarsus’u hayatım boyunca gönlümde taşıyacağım!”

İşte bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişini bir kez daha kutluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu ve Ebedi Önderimiz Atatürk'ün Tarsus'u ziyaretinin 95. yıl dönümünü kutluyor, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google