::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 92.yıldönümü törenlerle kutlandı.
Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin Yıldönümü Törenlerle Kutlandı
Haber Giriş:
18 Mart 2015 Çarşamba 19:05

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 92.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Büyük Önderin Tarsus'a geliş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Yeşilyurt Parkında bulunan tarihi Atatürk treninde gazilerin ellerinde Atatürk posteri bulunan Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu  ile gazileri Kaymakam Hasan Göç ile protokol üyeleri çiçeklerle karşılandı.Kortej, bando eşliğinde  Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet alanına yürüyerek geldi.

Cumhuriyet alanında konuşmalar, Hasan Ali Yücel ortaokulu öğrencisi Ali Sencer Efetürk ile Hasan Ali Yücel ortaokulu öğrencisi Eylül Buse Aydın ‘’Mustafa Kemal Rüzgarı’’şiiri okudu.Ardından Tarsus Halk Eğitim Merkezi halk Oyunalrı ekibi ile Ankara Yöresi, Seymen oyunlarını sergiledi. Folklor gösterisinin ardından şelalede konuklara marul, kısır ve ayran ikramında bulunuldu.

Törene Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk,Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik,Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir,siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google