::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bakan Elvan ve Bakan Özlü Akdeniz Belediyesini ziyaret etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilimizi ziyaret programı kapsamında Akdeniz Belediyesi'ni ziyaret etti.
Bakan Elvan ve Bakan Özlü Akdeniz Belediyesini ziyaret etti
Haber Giriş:
12 Aralık 2017 Salı 20:53

Bakan Elvan ve Bakan Özlü Akdeniz Belediyesini ziyaret etti

Bir dizi toplantı ile etkinliğe katılmak ve ziyaret gerçekleştirmek üzere ilimizde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilimizi ziyaret programı kapsamında Akdeniz Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

Vali Ali İhsan Su ile Mersin Milletvekili Hacı Özkan’ın da eşlik ettiği ziyaret, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile belediye yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

 

Aynı zamanda Akdeniz Kaymakamı olan Pamuk’un belediye olarak yürüttükleri çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle başlayan ziyarette Bakan Elvan ve Bakan Özlü bazı açıklamalarda bulundu.

 

Kalkınma Bakanı Elvan; “ Akdeniz Belediyesi Kayyum Ataması İle Birlikte Önemli Bir Değişim sürecine Girmiştir”

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ile birlikte Mersin’de bugün son derece verimli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Lütfi Elvan, Mersinimize sağladıkları ve sağlayacakları katkılardan dolayı Bakan Faruk Özlü’ye teşekkür etti.

 

Konuşmasının devamında, Akdeniz Belediyesi’ne Kayyum atanmasıyla birlikte belediyenin önemli bir değişim sürecine girdiğini aktaran Bakan Elvan, bu süreçte birçok mahallenin başta asfalt ve kaldırım olmak üzere daha birçok hizmetin vatandaşlarımıza ulaştırıldığını ifade ederek, bu hizmetlerin yanı sıra çok sayıda spor tesisi, park ve sosyal alanın da yine vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğunu belirtti.

 

Vatandaşlarımızın memnuniyetinin kendileri için son derece önemli olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Bakan Lütfi Elvan, verilen hizmetlerin yanı sıra yürüttükleri sosyal destek programları nedeniyle de Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk’a teşekkürlerini iletti.

 

Sözlerinin devamında, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) tüm dünyada tepki çeken Kudüs kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Lütfi Elvan, “ ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanımasını kabul etmiyoruz ve bu kararı kınıyoruz. Kudüs 500 yıl Osmanlı Devleti egemenliğinde kalmış, o dönemde de insanların barış içerisinde yaşadığı bir yer olmuştur. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve sonuna kadar Kudüs’ün İslam için kutsal olduğunu ve bu doğrultuda gerekli tüm çalışmaları sonuna kadar yapacağımızı belirtmek istiyorum.” şeklide konuştu.

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise konuşmasında, Mersin’in Türk ekonomisinin dinamo şehirlerinden biri olduğunu belirterek, ülke olarak içinden geçtiğimiz süreç ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının sonunda, ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarına karşı olmasına rağmen aldığını belirttiği Kudüs kararına değinen Bakan Özlü, bu karardan dönülmesi gerektiği şeklindeki düşüncesini paylaştı.

 

Konuşmaların ardından ziyaret, Belediye Başkanı Kaymakam Muhittin Pamuk ile makamda bir süre sohbet edilmesinin ardından sona erdi.

 

Bakan Elvan ve Bakan Özlü, AKSEV’in 20. Kuruluş Yıldönümü Heyecanına Ortak Oldu

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akdeniz Belediyesi ziyaretlerinin akabinde, Akdeniz Sağlık Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın (AKSEV) 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa katıldı.

 

AKSEV’in Liva Otel’de gerçekleştirilen 20. Yıl Kutlama Programı’na Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve Hüseyin Çamak ile birlikte Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Eski Bakan İstemihan Talay ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Bakan Elvan, birlik ve beraberliğin önemine değindiği konuşmasında Mersin’i farklılıkları zenginlik olarak gören 81 milyonluk ailenin, 1 milyon 800 binlik küçük bir hanesi olarak nitelendirdi. Konuşmasının sonunda bu haneye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Bakan Elvan sözlerini, AKSEV’in 20. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak noktaladı.

 

Bakan Özlü ise, AKSEV’in 20 yıldır birçok alanda önemli hizmetler verdiğini belirttiği konuşmasında, yürüttükleri çalışmalardan dolayı AKSEV’in tüm üyelerine teşekkür ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.(kaynak:Mersin Valiliği)

Paylaş:  Facebook Twitter Google