::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bakanlar Koyun Keçi Yetiştiricileriyle Buluştu

Bakanlar Koyun Keçi Yetiştiricileriyle Buluştu
Bakanlar Koyun Keçi Yetiştiricileriyle Buluştu
Haber Giriş:
05 Nisan 2018 Perşembe 06:39

Kalkınma Bakanı  Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Bakanı (MEB)  İsmet Yılmaz; Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın talimatlarıyla, Göçerlerin ekonomik ve sosyal seviyelerinin geliştirilmesi kapsamında ÇKA ile yapılan proje çerçevesinde güneş paneli, kırpım makinesi ve konteynırların dağıtımı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yapmış olduğu desteklemeler, ıslah çalışmaları ve ‘Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri’ ile; ilimizde kuruluşunun yapılacağı ‘Koç-Teke İstasyonu’nun tanıtımı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince açılan Çobanlık Kursu Sertifika Dağıtımı’ Töreni’ne katıldı.

 

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Burdur Milletvekili Reşat Petek, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda üretici katıldı.

 

Toplantı öncesinde, kültür merkezi önünde projelerin tanıtıldığı stantları gezerek, yetkililerden bilgi alan Bakan Elvan, Bakan Fakıbaba ve Bakan Yılmaz, üreticilerle de bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde şanlı İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan programda yaptığı konuşmasında, Mersinimize yapmış oldukları hizmetlerden ötürü Mersinliler adına Bakan Fakıbaba ve Bakan Yılmaz’a şükranlarını sunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sözlerini proje ve yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunarak sürdürdü.

 

Yaklaşık 7 ay önce iki bin rakım ve üzerindeki yaylaların elektrik sorununun çözüleceği konusunda söz verdiğini hatırlatan Bakan Elvan, ilk etapta 750 güneş panelinin dağıtımının yapılacağını, geri kalanının ise dağıtımının peyderpey süreceğini söyledi.

Konuşmasının devamında, değerlerimize kast eden, Vatanımızı, Milletimizi ve Devletimizi bölmeye çalışanlarla mücadeleye devam etme yönünde kararlık mesajı veren Bakan Elvan; teröre karşı yürütülen mücadelede gerekirse İstiklal Savaşında, Çanakkale’de, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanında ve Zeytin Dalı Operasyonlarında olduğu gibi bundan sonra da aynı dersin verilebileceğini söyledi.

 

Vatandaşlarımızın destekleriyle ülkemizin büyüdükçe büyüyeceğini, güçlendikçe güçleneceğini ve herkesin gıpta ile bakacağı bir konuma geleceğine olan inancını dile getirerek sözlerine devam eden Bakan Elvan, Türkiye’de Milli İradeyi tesis etmek, Milletimize hizmet etmek için yola çıktıklarına dikkat çekerek, Devletimizin tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için seferber olduğunun üzerinde durdu.

 

Konuşmasına, Mersin’in Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın liderliğinde birlik ve beraberliğin en iyi bir şekilde sergilendiği illerimizden biri olduğunu ifade ederek başlayan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Bakanlık tarafından yapılan destekleme ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Fakıbaba, et ithalinin üreticilerin katkılarıyla durdurulacağını dile getirerek devam ettiği konuşmasında, Hükümetimizin en son aldığı kararla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi olarak üreticilere 250 bin düve dağıtılacağını açıklayarak, “Neden 250 bin besilik hayvan değil de 250 bin düve? Çünkü ana, o doğuracak. Her yıl 250 bin hayvan dağıtıldığında 7 yılda 1,5 Milyon hayvan olacak. Bunun yanında 300 anaç koyun projesi kapsamında 500 bin koyun dağıtacağız. Bunların anaç koyunlar olacağını ve 8 yılda bunun 5 milyona ulaşacak. Küçük ve orta ölçekteki işletmeler ile büyük ölçekteki işletmelerin hepsine saygı duyuyoruz. Hepsi kazanacak. Bu kapsamda desteklerimiz tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmasının devamında, ‘Şundan emin olunuz ki bizler sizin için varız.’ diyen Bakan Fakıbaba, imkanlar el verdiği ölçüde çiftçilerimizin ve üreticilerimizin isteklerini yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Sözlerinin sonunda, “Sayın Başbakanımızın talimatıyla çiftçilerimizin mazotun yarısı sizden, yarısı bizden dedik ve destekleri hemen dağıtmaya başladık. Önümüzdeki yıl da gübre ve mazot desteğini bekletmeden vereceğiz; gübre, mazot, sertifikalı tohum ve yemde desteklerimizi arttıracak, çiftçimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz.” ifadelerini kullanan Bakan Fakıbaba, yapılan ve yapılacak olan projeler ile yürütülecek çalışmalarla çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin refah seviyelerini ve kazançlarını daha da artırmak istediklerini söyledi.

 

 

Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Türkiye’de 2002 yılından bu yana her alanda çok büyük devrimler gerçekleştirildiğini ve bu alanlardan birinin de tarım olduğunu dile getirerek başladığı konuşmasında, ülkemizin tarım ihracatı daha önce 4 milyar dolar iken, bugün 16 Milyar dolara yükseldiğini; buna karşılık olarak nüfusumuzun 61 Milyondan, 81 milyona çıktığına işaret etti.

 

Tarımın yanı sıra, ülkemizde 30 milyonun üzerinde turistin ağırlandığını, bunun yanında da yabancı ülkelere yardım dahi edildiğini söyleyen Bakan Yılmaz, tarımda üretim olmadan tüm bunların yapılamayacağını da sözlerine ekleyerek, köy nüfusunun azalmasına karşılık, et ve süt üretiminin arttığını, ülkemizde her iki köylüden birinin ise traktör sahibi olduğunu dile getirdi.

 

Konuşmasının devamında, yaylalarda yaşayan vatandaşlarımızın durumunu daha da iyileştirmek için çalıştıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Yılmaz; “Güneş panelleri ile elektriği Torosların en başına taşıyoruz. Gerçekten çok iyi bir noktadayız. Ekmek gibi azizleşen dava, emeği ve Milli İradeyi her şeyin üzerinde tutma davasıdır.  Allah birliğimizi, dirliğimizi daim ettikçe eksiklerimizi hep birlikte giderecek, Türkiye’nin yarınını bugünden daha güzel yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın da bir konuşma yaptığı program, proje sahiplerine güneş paneli ve aydınlatma direklerinin temsili çeklerinin, Çoban Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayanlara ise sertifikalarının verilmesinin ardından günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.(kaynak:Mersin Valiliği)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google