::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Baki Şimşek 18 Mart Çanakkale Zaferini Ve Şehitler Gününü Kutladı

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek Çanakkale zaferinin 102. Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda; Çanakkale'nin tarihsel önemine değinerek; Çanakkale'de şehit düşen milli mücadele kahramanlarını , gazileri ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ve Çanakkale'nin kazanılmış büyük bir zafer olduğunu söyledi.
Baki Şimşek 18 Mart Çanakkale Zaferini Ve Şehitler Gününü Kutladı
Haber Giriş:
20 Mart 2017 Pazartesi 09:09

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek Çanakkale zaferinin 102. Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda; Çanakkale’nin tarihsel önemine değinerek; Çanakkale’de şehit düşen milli mücadele kahramanlarını , gazileri  ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ve Çanakkale’nin kazanılmış büyük bir zafer olduğunu söyledi.

MHP Mersin Milletvekili Şimşek; “İtilaf Devletleri tarafından Çanakkale’nin alınması demek aslında tüm Anadolu’nun işgali demekti. Çanakkale bu anlamda bir kilit ve kurtuluş şehridir. Çanakkale; düşmanı Boğazlardan geçirmemek için her şeyini ortaya koyan Mehmetçiğin kahramanlık hikayelerinin asırlarca anlatılacağı, her karışı şehit kanıyla sulanmış ve her yeri maneviyat iklimiyle süslenmiş , buradan geçilmez denilip, düşmana aman vermeden kapılarını düşmana sonsuza dek kapatan  asil şehrimizdir.

O gün sömürgeci devletler tarafından Anadolu’ya yapılmak istenen , bugün daha sinsi ve kirli planlarla PKK, PYD, IŞID ve FETÖ  terör örgütleriyle devreye sokulmak istenmektedir.  Ancak Çanakkale ruhu hala dipdiridir.  Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti devleti asla bölünmeyecek, Anadolu her daim Türk yurdu olarak kalacaktır. “ şeklinde konuşan Şimşek ;Zaferin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi; minnet, saygı ve şükranla anarak sözlerine son verdi.(kaynak:MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek)

Paylaş:  Facebook Twitter Google