::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAKİ ŞİMŞEK MERSİN'İN TURİZMDEN YETERİ KADAR FAYDALANMASI İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASI ŞART

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda MHP Grubu adına” Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulması üzerine verilen kanun teklifi” üzerine söz aldı
BAKİ ŞİMŞEK MERSİN'İN TURİZMDEN YETERİ KADAR FAYDALANMASI İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASI ŞART
Haber Giriş:
15 Temmuz 2019 Pazartesi 10:17

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda MHP Grubu adına” Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulması üzerine verilen kanun teklifi” üzerine söz aldı.

Konuşmasında turizm ajansının kurulmasının geç bile kalındığını ifade eden Şimşek; “Türkiye’nin her türlü turizm ögesini içinde bulunduran bir ülke olduğunu “ ifade etti. Şimşek konuşmasının devamında “Mersin’e turizm alanında yapılması gereken yatırımların hızlandırılması gerektiğini”  de vurguladı.

Baki Şimşek ; “ Seçim bölgem olan Mersin'in 340 kilometrelik sahil şeridi var. Dünyanın en güzel sahilleri , denizleri Mersin'de. Ama Mersin turizmden bugüne kadar maalesef istediği yatırımları alamamış. Birçok turizm projesi planlanmış, 8 tane turizm bölgesi ilan edilmiş, bunların imar planı değişiklikleri yapılmış, Kazanlı turizm bölgesine yatırımcılara tahsis edilmiş ama hep şanssızlıklar üst üste gelmiş. İlk başta bir mahkeme süreciyle karşılaşılmış, bunu mahkemeye taşımışlar, daha sonraki süreçte turizmde yaşanan sıkıntıdan dolayı turizm firmaları yatırımdan vazgeçmiş. Şuanda yeniden canlandırılması için Sayın Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, önceki dönem Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan Bey girişimlerde bulunuyor. Turizm Bakanımız Mersin'e gelerek bu bölgeye ziyarette bulundu ve en kısa zamanda burada faaliyete geçilmesi için talimat verdi. Ama maalesef yine istenilen süreç istediğimiz gibi gelişmiyor. Mersin'de turizm çeşitliliğinin her türlüsünün yapılabileceği imkânlar var. Dünyadaki kutsal üç dinin sembolü olan Daniel Aleyhüsselam'ın Türkiye'deki tek peygamber mezarı  Mersin Tarsus'ta, St. Paul Hıristiyanlar için kutsal olan Tarsus'ta. Yine İslam dini için kutsal olan Eshab-ı Kehf Tarsus'ta, Cennet-Cehennem'iyle, Kız Kalesi'yle, Anamur Kalesi'yle, Narlıkuyu'yla hem deniz hem tarihî mirası görebiliyorsunuz. Anamur ören yerleriyle Mersin milyonlarca turisti ağırlayabilecek bir yer. Sadece Kız Kalesi dünyanın başka bir ülkesinde olsa,  Kız Kalesi'ne belki her yıl 4-5 milyon turistin gelme imkânı var. Yani ben buradan sayın bakanlarımıza ve Hükûmet yetkililerimize çağrıda bulunuyorum: 10 defa Antalya'ya gidiyorlarsa yılda, 10 defa Bodrum'a gidiyorlarsa, 5 defa da Mersin'e gelsinler.

    Mersin rahmetli Özal döneminde serbest bölge ve ticaret bölgesi ilan edilmiş , Antalya turizm bölgesi ilan edilmiş ve bütün turizm yatırımları Antalya'ya kaydırılmış, Ege sahillerine kaydırılmış. 340 kilometrelik sahil şeridi olan, gerek yayla turizmi gerek inanç turizmi açısından son derece önemli olan, her türlü zenginliğin bulunduğu, dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin kesişmiş olduğu Mersin’e gerekli yatırımlar yapılamamış.

    Turizm Bakanlığının ve Hazine Bakanlığının Mersin'deki yatırımcı firmalara gerekli teşvikleri ve kredileri vererek buradaki turizm tesislerinin bir an önce yapılıp hayata geçirilmesi ve Mersin'in turizmden yeteri kadar faydalanması için gerekli düzenlemelerin yapılması şart.

    Ben tasarının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

   

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18