::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Baki Şimşek'ten talep

Şimşek” Danyal (A.S.) Türbesi , Alahan Manastırı ve Kızkalesi dünya miras listesine alınsın
Baki Şimşek'ten talep
Haber Giriş:
11 Aralık 2020 Cuma 14:45

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Şimşek Danyal (A.S.) Türbesi, Alahan Manastırı ve Kızkalesi’nin dünya miras listesine alınması için çalışma başlatılmasını talep etti. Ayasofya Cami’nin yeniden ibadete açılmasıyla ile ilgili de konuşan Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı’na  Türk Milleti adına teşekkürlerini iletti.

Şimşek konuşmasının devamında ; “    Sayın Bakanım, öncelikle, seksen beş yıl sonra Ayasofya'da yeniden ezan seslerini okuttuğunuz ve orayı ibadete açtığınız için Türk milleti adına sizlere teşekkür ediyorum.

    Seçim bölgem olan Mersin Anamur Ören'deki tarihî yerin kazı ve restorasyon işlemlerinin yapılamasını ,  Mut da ki, geçici kültür mirası listesine daha önce alınan Alahan Manastırını, Mersin Pompeipolis ve Tarsus Gözlükule' deki kazıların,  Silifke Kız Kalesi'ndeki kazı ve restorasyon işlemlerinin yapılmasıyla ilgili 2021 yılında bir plan program yapılmasını ve Danyal (A.S.) Türbesi başta olmak üzere, Alahan Manastırı ve Kız Kalesi'nin Dünya Miras Listesi'ne yeniden alınması için bir çalışma başlatılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46