::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başbakan Yardımcısı Elvan muhtarlarla buluştu

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak “ Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları” kapsamında Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi.
Başbakan Yardımcısı Elvan muhtarlarla buluştu
Haber Giriş:
14 Şubat 2016 Pazar 17:15

Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre   

Tarsus’ta gerçekleştirilen buluşmaya, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Bölge müdürleri, Daire Amirleri, il protokolü ile Tarsus’ta görev yapan 179 ve Çamlıyayla’da görev yapan 14 olmak üzere toplam 193 muhtar katıldı.

Vali Çakacak buluşmada yaptığı konuşmada “ Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları” ile amaçlarının muhtarların, dolayısıyla bölgedeki vatandaşların istek ve taleplerini en üst düzeyde iletebilmelerine imkan sağlamak olduğunu vurgulayarak, “ Bu toplantılar vesilesiyle muhtarlarımızın ilettikleri talepleri süratli bir şekilde çözmeyi amaçlıyoruz. Muhtarlarımız, toplum yapımızda çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü mahalle muhtarlıklarımız tarihsel ve geleneksel özellikleriyle çekirdek yönetim birimlerimizdir.

Muhtarlarımız milletimizin teveccühüyle göreve geldikleri için, muhtarlarımızın taleplerini hiçbir zaman kişisel talepler olarak görmedik. Onlar, kendilerini seçen insanlara karşı sorumluluklarının gereği olarak taleplerini iletmektedirler. Bu nedenle halkımızın muhtarlarımız aracılığıyla ilettikleri bu taleplerin hızlı bir şekilde ilgilenilmesi ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir.  

Muhtarlarımız, halkımız ile yerel ve merkezi yönetimler arasında bir köprü görevi üstlenmekte, aynı zamanda kamu ve yerel yönetimlerce sunulan hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında da son derece önemli görevler üstlenmektedirler. Bu sayede milletimizin en önemli hasletlerinden biri olan yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği duygularının en güzel örneklerini mahallelerimizde görmekteyiz. Hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürme düşüncesiyle Mersin Valiliği olarak tüm ilçelerimizi geziyoruz. Sayın Başbakan Yardımcımızın teşrifleriyle düzenlediğimiz bu toplantı vesilesiyle de muhtarlarımız istek ve taleplerini en üst düzeyde sunma imkanına sahip olmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

 

 

Başbakan Yardımcısı Elvan ise muhtarlar ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirterek; “ Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi muhtarlık müessesesi son derece önemli bir müessesedir. Çünkü toplumun sorunlarının ilk elden tespit edilebileceği yer muhtarlıklardır. Kısacası bir beldede, bir mahallede temel sorunun ne olduğunu sorduğunuzda cevabını ilk elden muhtarlarımızdan alırsınız. Bu nedenle ben de sizlerle buluşmak ve sorunlarınızı dinlemek ve sorunların çözümüne yönelik alınması gereken tedbirlerin alınması konusunda gerekli adımların atılmasını sağlamak istedim.” Şeklinde başladığı konuşmasının devamında bölgedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Elvan: Yenice lojistik Merkezi’nin tamamlanmak üzere olduğunu, Mersin-Tarsus-Adana demiryolu yapım ve sinyalizasyon çalışmaları, Çamtepe otoyol kavşağı, Eshab-ı Kehf yolu, Tarsus-Pozantı arası bölünmüş yol, Tarsus-Tuzla, Tarsus-Kazanlı, Tarsus- Bucak istasyonu-Karisalı yolu ve Mersin Adana arasındaki D-400 karayolunun 8 şeride çıkarılması yönündeki projelerin son durumları ile ilgili açıklamalarda bulunduktan sonra, Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımının devletimiz tarafından tamamlanacağını açıkladı.

Eğitim alanında Tarsus’a 5 okul ve tesisin yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Tarsus’ta üniversite yatırımı yapılması için de çalışma başlatıldığını söyledi.

Sağlık alanında ise yapılacak olan yatırımların 2016 yılı programına alındığını belirten Elvan,  Turizm alanında Tarsus’un binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik eden en eski yerleşim birimlerinden biri olduğunu vurgulayarak, Tarsus için turizmin olmazsa olmazlardan biri olduğunu kaydetti. Kazanlı ve Karboğazı’nın önemli turizm merkezlerin başında geldiğini kaydeden Elvan, Karboğazı ile ilgili yatırımların başlatıldığını açıkladı.

 

Konuşmaların ardından toplantı, muhtarların görev yaptıkları mahallelerin sorunlarının ve taleplerinin alınarak, çözüm için toplantıya katılan ilgili kurum müdürlerine doğrudan iletilmesi ile devam etti.

Paylaş:  Facebook Twitter Google