::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN BOZDOĞAN'A ZİYARETİMİZDEN NOTLAR

Gazetemiz yazı ailesi Kurucumuz Mustafa Erdoğan'ın başkanlığında Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundarak kısa bir söyleşi gerçekleştirdi
BAŞKAN BOZDOĞAN'A ZİYARETİMİZDEN NOTLAR
Haber Giriş:
30 Nisan 2019 Salı 14:27

Gazetemiz yazı ailesi Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan’  hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kurucumuz Mustafa Erdoğan Erdoğan, Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Can Erdoğan, yazarımız Yakup Boncuk’la bir araya gelen Başkan Bozdoğan, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.Başkan Bozdoğan, Tarsus halkından aldıkları 5 yıllık yetkiyle Tarsus’a en iyi şekilde hizmet etmenin gayret ve çabası içinde olacaklarını söyledi

Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan önemli mesajlar verdi.

Başkan Bozdoğan’’Kul hakkına dikkat ediyoruz. Herkese hizmet ama eşit hizmet ilkemiz olacak. Bu kentin fotoğrafını ve röntgenini çektik. Halkın rantını 3-5 kişi yemeyecek. Halk yiyecek. Biz işe göre adam alacağız. Adama göre iş bulma devri bitti. Tarsus’a bugüne kadar hizmet yapanlardan Allah razı olsun.’’dedi.

Kentin turizm faaliyetlerini tanıtmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Bozdoğan, kentte tesis eksikliklerinin bulunduğunu ancak bunların da yatırımlarla telafi edileceğini söyledi.

Bozdoğan, ’’Tanıtım amacıyla 44 ülkeye yazı yararak Tarsus’un 10 bin yılık tarihini anlattık. Bu ülkelerden Almanya ve Norveç’ten cevap geldi. Tarsus Belediyesi olarak St.Paul kuyusunun suyunun markasını aldık. Tarsus tarihi ve turistik açıdan çok önemli bir kent. Yeni dönemde Tarsus turizminde devrim yapacağız.’’dedi.

İşte göreve başlamasının 3’üncü haftasında Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan’ın mesajlarından satır başları…

-TARSUS’A 5 YILDIZLI OTEL-

Tarsus’un şu anda en büyük ihtiyaçlarından biri otel. Neredeyse dışarıdan gelenleri yatıracak yatağımız yok. Şelale Oteli kullanılmıyor ve burası Mersin Büyükşehire ait. Biz yine Şelale bölgesine yeni bir otel yapacağız. İlk hedefimiz otel. Tarsus’a ilk 5 yıldızlı oteli Şelale bölgesinde yaparak kazandıracağız.

Şelalede bir ormanlık alan kuracağız çınar ağaçlarını oraya  ekeceğiz. Bize çiçek yerine fidan gönderin dedik. Beklediğimizden fazla fidanlar geldi. Bunları üç ayrı yerde orman oluşturup oralara ekeceğiz.

-ŞEHİR PLANI-

ODTÜ’ye alanında uzman bazı arkadaşlarımızın katkılarıyla şehir planı yaptırdık. Şehir planında üniversitemin yeri Karabucak mevkkii olarak işaretlenmiş..

Burası bataklık dedik. Olsun bataklık kurutulup eser kalmaz. burası üniversiteye kazandırılırsa Tarsus denize yakın olur dendi. Birde sahile TÜED 600 yataklı sosyal tesis yapınca sahiller şenlenecek turizme açılacak. bizde bir Eskişehir örneğinde olduğu gibi ara kanamlar açarak Karabucak bölgesinden denize kadar gondollarla gidiş geliş sağlayarak Tarsus’u denize yaklaştırabiliriz.

-TÜED SOSYAL TESİSİ-

Türkiye Emekliler Derneği genel mali sekreteri ve Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz ve ekibinin  bir sosyal tesis projesi var. Bu tesisin sahil bandında bir yere yapımı için çalışmalara başladık. Konuyla Valilik de ilgilendi ve 600 yataklı olacak bu sosyal tesis için Valilik yakın zamanda hazine arazisi bir tahsis edecek. Balıkesir   Erdekte bulunan TÜED’e ait sosyal tesis gibi, hatta ordakinden daha büyük ve modern bir tesisi Tarsus’a yaptırma sözü verdiler. Yer tahsis edilmesinden sonra bu işe başlanacak. Tarsus ve Tarsus Turizmi, emekliler için çok güzel ve yararlı bir hizmet olacaktır.

-33 KATLI OTEL PROJESİ İPTAL-

Kültür merkezi yanında  Açık Hava Gösteri Merkezinin yerine 33 katlı otel projesi vardı. O  proje iptal olacak. Bunun yerine yeni belediye binasını yaptıracağız.

Tarsus belediyesinin şu anda kullanmakta olduğu eski Boya fabrikası tesislerinin olduğu yerdeki Belediyeyi , Kültür Merkezi yanına yeni bina yaptırınca  taşıyacağız.  Belediyeden boşalacak yeri Tarsus Üniversitesine vereceğiz. Burada yeni fakülteler açılacak, eğitime kandırılacak.

Tarsus’ta üniversiteye acilen yer bulunması gerekiyor.

Tarsus’taki iki büyük parkı birleştireceğiz. Yolların kullanım hakkını almak yerine bu yolları battı çıktı yapacağız. Üzeri yine park olarak iki parkımız birleşecek. daha geniş bir yeşil alanımız ve dinlenme parklarımız olacak

-TARSUS BELEDİYESİ 151 YAŞINDA-

1868’de faaliyete geçen Tarsus Belediyesi 151.yılını  kutluyor. Bu kapsamda şehrimizin çeşitli yerlerinde  sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Hepsi ücretsiz olacak.

-HALK BANKASI-

Halk bankası tadilatı tarihi mistik  yapıya uygun şekilde yapılacak.

-TARSUS YENİ BİRİM KURULACAK-

Tarımsal, veterinerlik gibi ilgili  müdürlüklerimize bağlı 9 yeni birim kurulacak.

-3 ADET Z KÜTÜPHANESİ AÇACAĞIZ-

3 adet Tarsus’un çeşitli yerlerinde  ‘’Zenginleştirilmiş  Kütüphane’’(Z Kütüphane) projesi kapsamında  adını verdiğimiz  kütüphane kuracağız.

-BİLBOARDLAR-

Tarsus’ta çok büyük görüntü ve çevre kirliliği oluşmuş. Her yere bilboardlar yapılmış. Biz bu kirliliği ortadan kaldıracağız. Mesela ben Belediye başkanı orak kendi resimlerimin olduğu afişleri astırmıyorum. Sadece özel günlerle ilgili duyuru ve afişler asılıyor. Tarsus’u daha güzel ve daha temiz hale getireceğiz. Mesela caddeler sokaklar Portakal çiçekli deterjanlarla yıkanacak,. Her taraf mis gibi kokacak.

-ALZHEMİER HASTALARI -

Kozacıoğlu sitesi yanındaki Belediyeye ait yeri Yaşam Boyu Spor Merkezini  Alzheimer hastası vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılımına desteklemek amacıyla yeniden düzenlenecek. Alzheimer,hastalarına yönelik  günlük bakım merkezine  çevireceğiz.

Şu anda Antalya’da eğitim alan ilk etapta  12 kişilik ekibimiz(bu sayıda daha sonra artabilir) Tarsus’ta girmedik ev bırakmayarak, özellikle Bunama(demans) hastalığını erken yaşta tespit etmek,Alzheimer hastalığının psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlar hakkında geniş çaplı bilgilere erişmek ve bunların sayesinde “durumu” daha iyi kavramak, ihtiyaçları belirlemek ve bu ihtiyaçlara cevap veren hizmetleri hayata geçirmek amacıyla çalışma yapacaklar.

-KOOPERATİFLER-

Köylerde üretici kooperatifleri, şehir merkezinde ise Tüketici kooperatifleri kuracağız.

-İFTAR YEMEKLERİ-

Mübarek Ramazan ayında yapılan İftar yemekleri yine yapılacak. Ancak savurganlık olmayacak. Ramazanda mahalle bazında iftar yemekleri verilecek. İhtiyaç sahibi olanlara erzak dağıtılacak.

-ALIŞVERİŞLER TARSUS’TAN YAPILACAK-

Ramazan ayında kullanılmak üzere 29 Ton et siparişi verilmiş. Ben bu ihaleyi iptal ettim. Tarsus Belediyesi’nin ihtiyaçları esnaflardan  alınacak. Belediyeye her türlü alımlarımızı esnaflarımız arasında bölüştüreceğiz. Alımlarımız sadece Tarsus’ta olacak.

Ve kesinlikle Adana ve Mersin gibi illerden gidip alış veriş yapılmayacak. kendi şehrimizdeki firma ve kuruluşlardan alış veriş yapılacak Adaletli alış veriş sistemi getireceğiz.

-TOPLU KONUT-

Geçtiğimiz ay önceki dönem belediyesi 472 konut için temel attı. Biz bu durumu inceledik. Oraya para yatıranlar var. 472 tane hak sahibi var. Belediye bu işten zarar ediyor. Bunu bir iki müteahhide vermiş olsaydı zarar etmezdi. Birde burası için toplanan paraları bankaya faize yatırmışlar. Oradan gelecek  en az 500 bin TL parayı ben buranın üyesi  vatandaşların bir taksidine sayacağım ve onlardan birer taksit eksik alacağız. Kimse merak etmesin bu inşaatlar zamanında bitirilecek ve hak sahiplerine teslim edilecek. Faizden  gelen parayı kimseye yedirmem, inşaatta hakkı olanlardan az para alarak bu parayı değerlendireceğiz. Kul hakkını dikkat ediyoruz.

-KENT KONSEYİ-

Kent konseyi aktif hale gelecek. Bir partinin arka bahçesi olmayacak.

Konseye bir bütçe sağlanacak. Konsey belediyeye katkıda bulunacak çalışmalar içinde olacak.

-BALIK PAZARI-

Balık pazarı inşaatını durdurduk. Tarsus Çamlıyayla yolu üzerinde temeli önceki dönem tarafından  atılan balık Pazarı yanlış bir proje. Balık pazarı diye anılan yerin arka tarafındaki boşluğu orman haline getireceğiz.

-TARSUS İDMANYURDU VE BELEDİYESPOR-

Tarsus İdmanyurdu’nu kurumsal bir yapıya kavuşturacağız. Alt yapıya önem verilecek. İzmir’in Altınordu takımı gibi mükemmel altyapı sistemi kurmayı planlıyoruz.Tarsus Belediyespor yönetim kurulu yeniden şekillendireceğiz. Yine burada da alt yapı birinci önceliğimiz olacak.

-VUSLATI’IN  YERİ-

Yıkılan  Vuslat Düğün Salonun bulunduğu alanı ‘’Kleoptara meydan’’ı yapacağız. dana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluyla ilgili bir sorun kalmadı

-4 ADET KÖYLÜ GARAJI-

Tarsus’un çeşitli yerlerine 4 adet köylü garajı yapacağız. Bunlardan birisini 17 köyü kapsayacak şekilde eski hal cami olarak bilinen Miralay Ahmet Bey Camii yanında konuşlandıracağız.Diğerini mevcutta bulunan Demirkapı’daki köylü garajını düzenleyerek yapacağız. Diğer 2’si için yer tespit çalışması sürüyor.

-SAATLİ ÇEŞME-

Eski hal Camisinin yanında atıl duran bir Saatli çeşme var. Onu gerçek yeri olan Kaymakamlık karşısındaki yeni düzenlenen alana getireceğiz. Çevresini ağaçlandıracağız. Güneşe endeksli bir saat sistemi olan bu çeşmeyi kesinlikle taşıyıp meydana koyacağız

-TARİHİ EVLER SOKAĞI-

Tarihi evler sokağına diğer kurumlarımızla işbirliğinde çalışmalar gerçekleştireceğiz.

-SOKAK SİNEMA ETKİNLİKLERİ-

Yaz aylarında patlamış mısır ile gazoz ikramıyla  vatandaşlarımıza yönelik Sokak Sineması etkinlikleri gerçekleştireceğiz.

-PARKLAR-

Parklar içindeki bazı yapılar kaldırılacak. Tamamen halkın hizmetine sunulacak. Parklar halkındır.

-ATATÜRK EVİ-

Kızılmurat mahallesinde eski kent sinemasının ilerisinde Adana Vakfılar Bölge müdürlüğünce  restore edilen ve yarım kalan ‘’Kütüphane Medresesini’’ belediye olarak ‘’Atatürk evi ve kütüphane’’ olarak kullanılması için başvuruda bulunduk. Vakfılar Bölge müdürlüğünden  onay çıkarsa geri kalan çalışmaları belediye olarak biz tamamlayıp, hizmete açmayı planlıyoruz.

-ESKİ MALİYE BİNASI-

Bizden önceki dönem tarafından restore edilerek meclisten herhangi bir karar  geçmeden odalara tahsis edilen eski maliye binasıyla ilgili bir çalışma içindeyiz. Buraya büro malzemesi şifai olarak

alınmış, fakat parası ödenmemiş.

-SİPTİLLİ ÇARŞISI-

Siptilli  çarşısına el atarak, bir düzen gelecek.Burayı yeniden şekillendireceğiz.Örneğin bir peynir pazarı kurabiliriz.

-YAŞAM BOTU SPOR MERKEZLERİ-

Yaşam Boyu Spor merkezilerinde ücretsiz hizmet verilecek.

-İHALELER ŞEFFAF BİR ORATMDA YAPILACAK-

Belediyenin görevi halka hizmettir, ticaret değil.

İhalelerde şeffaf olacak. Kameralar altında yapılacak. Hakeden kazanacak.

-MECLİS TOPLANTILARI-

Belediye meclis toplantıları da kayıt altına alınacak.

-KÜÇÜK ÖLÇEKLİ OSB-

D-400 karayolu üzerinde bulunan eski berdan-2’nin yerini küçük ölçekli OSB yapmayı planlıyoruz.

-ATATÜRK GÖSTERİ MERKEZİ-

Kırklarsırtı mahallesinde yapılan Atatürk Gösteri merkezine 20 milyon TL harcanmış. Bu harcanan paraya yazık. Orası senede bir iki etkinlik için bu kadar para harcanması doğru değil. Bize hiçbir faydası yok. Orası atıl kalmasın diye tartan pist yapacağız. Orada insanlar yürüyüş yapacak düz koşular yapacak spor yapacak

-HIDIRLELLEZ ETKİNLİKLERİ-

Daha önceki belediye dönemlerinde başlatılan Hıdırellez etkinliklerine devam edeceğiz. Yalnız geçmiş yıllarda bu iş için çok para harcandığını tespit ettik. Biz bunu daha mütevazi bir bütçeyle gerçekleştireceğiz. Mesela geçen yıl 436 bin TL para harcanmış. Biz bu işi çok daha ucuza ve az bir masrafla yapacağız. 35-40 bin TL harcama ile bu etkinlikleri yapacağız. Hazırlıklarımız sürüyor.

Evet değerli okuyucularımız, işte Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan’la yaptığımız kısa söyleşi neticesinde  aklımızda kalanlardan kaleme dökülenler böyle...

Kendisine görevinde üstün başarılar diliyoruz.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google