::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN BOZDOĞAN'DAN ÇÖLYAK HASTALARINA MÜJDE

ÇÖLYAK HASTALARINA ÜCRETSİZ “GLUTENSİZ” EKMEK
BAŞKAN BOZDOĞAN'DAN ÇÖLYAK HASTALARINA MÜJDE
Haber Giriş:
09 Ekim 2019 Çarşamba 09:56

Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bir sindirim problemi olarak ortaya çıkan ve glutensiz gıdalarla beslenmeleri gereken çölyak hastalarına müjdeyi verdi.

Bundan böyle Belediye Halk Ekmek Fabrikası, kentte yaşayan Çölyak hastalarının ihtiyacını karşılamak için ücretsiz glutensiz ekmek dağıtımını sağlayacak.

Tarsus Belediyesi, Çölyak hastalarının tüketmek zorunda oldukları gıdalara daha kolay ulaşmaları ve bu konuda mağduriyet yaşamamaları için harekete geçti. Tarsus Belediyesi Halk Ekmek, "Gluten" alerjisi nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaflı ekmekleri yiyemeyen çölyak hastalarına yönelik ücretsiz glutensiz ekmek hizmeti verecek.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek işbirliğiyle temin edilen glütensiz ekmek, ilk etapta kentte belirlenen 33 çölyak hastası öğrencilere dağıtılacak.

Talep doğrultusunda diğer hastalarının da bu hizmetten yaralanacağını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ileriki dönemlerde Tarsus Belediyesi olarak glütensiz ekmek üretimine başlayacaklarını ifade etti. Başkan Bozdoğan ; “Bilindiği gibi çölyak hastalarımız, glütensiz undan yapılmış ekmek ve glütensiz undan yapılan gıda maddelerini tüketebilmektedir. Bu hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve yoksun oldukları imkânlara ulaşmalarını sağlamak bizim en büyük gayemiz.  Özellikle çölyak hastalığı benim hassasiyetle üzerinde durduğum bir konu ve yapacağımız çalışma ile beslenmede sıkıntı yaşayan bu hastalarımızın önemli bir eksikliğini gidereceğimizi düşünüyorum.” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google