::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Can, Esnafla içiçe

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, esnaflarla iç içe olmaya devam ediyor.
Başkan Can, Esnafla içiçe
Haber Giriş:
03 Aralık 2015 Perşembe 17:29

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, esnaflarla iç içe olmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre dün sabah saatlerinde Tarsus Kamyoncular, Tankerciler ve Tırcılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret eden Başkan Can, esnaflarla birlikte kahvaltı yapıp, sohbet etti.Ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirten Tarsus Kamyoncular, Tankerciler Ve Tırcılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Feridun Ergül, Başkan Can’a teşekkür etti.

Ergül, “Sayın başkanım bizde emeğiniz var. Bizim ve esnafımızın ihtiyaçlarını gideriyorsunuz, Tarsus Belediyesi olarak sorunlara vakıfsınız. Memleketimizin sıkıntıda olduğu bu günlerde bizde sizinle bir kahvaltı yapmak istedik, dertleşmek istedik. Bize göstermiş olduğunuz yakın ilgiden ve desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Ülkenin zor bir dönemde geçtiğini belirten Başkan Can, sıkıntıların biran önce bitmesini temenni etti.

Başkan Can, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz zor günlerden geçiyor. Rusya ile olan sorunlar hepinizi yakından etkiledi ihracat, nakliyat ve sevkiyatlar durdu. İnşallah bu sıkıntılı günler bir an önce geçer ve eskisi gibi rahat bir şekilde sevkiyatlar ve nakliyatlar başlar.

Biz yönetime geldiğimizden bu yana 8 açılış gerçekleştirdik. 9’uncu açılışımızı da Kırklarsırtı Mahallesinde engelli kardeşlerimize yönelik Engelsiz Park’ı açarak gerçekleştireceğiz. Bir araştırma yaptırdım, Tarsus’tan Huzurkent’e gidiş 11 km geliş 11 km, toplam 22 km. Tarsus’ta yaklaşık 96 bin motorlu taşıt var, bu araçlar 11 km gidip 11 km gelirse siz esnaflarımızın ve araç sahiplerinin sadece akaryakıt için cebinden çıkan para yaklaşık 2 milyon TL. ve bunun yanında sıra bekleme de zaman kaybı. Eğer bir kusur varsa tekrar gelip gidiyorsunuz oda ayrı bir masraf. Eğer bu araç istasyonu Tarsus’ta olursa 2 milyon TL. cebimizde kalacak, zaman kaybı olmayacak, eksik varsa takibi kolay olacak ve bu eksikleri Tarsus esnafı giderecek. Bunun için hem Ulaştırma Bakanlığı’yla hem TÜEV’le yazışmalara başladık. Allah izin verirse araç muayene istasyonunu Tarsus’a getirerek hemşehrilerimizi bu sıkıntılardan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Can, “Biz bu memleketin çocuğuyuz, bu memlekette yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz, Allah nasip ederse bu memlekette öleceğiz. Bizim görüşüp anlaşıp halledemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Belediye olarak, belediye görevlisi olarak görevimiz Tarsus’ta yaşayan 325 bin insanımızı oy versin vermesin, hangi ırktan hangi milletten, hangi memleketten hangi partiden olursa olsun, burada yaşaması, buranın havasını teneffüs etmesi Tarsus’umuzun suyunu içmesi, Tarsus’ta oturması bizim için yeterlidir ve onlara hizmet götürmek bizim görevimizdir. Biz bir olduğumuz sürece, birlikteliğimizi bozmadığımız sürece Tarsus’ta gelecek nesillere yaşanılabilir bir Tarsus bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Cenab-ı Allah şehrimizde istemediğimiz olayları göstermesin. Bizlerin görevi sadece yol yapmak, park yapmak değil. Bizlerin görevi şehrimizde rahat ve huzurlu bir ortam hazırlayarak yapabileceğimiz hizmetlerimizle ve eserlerimizle birlikteliği sağlayarak yaşamaktır” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Can, esnaflarla birlikte kahvaltı yaptı.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56