::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Can, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 17 Nisan'da başlayacak olan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
Başkan Can, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı
Haber Giriş:
17 Nisan 2017 Pazartesi 08:41

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 17 Nisan’da başlayacak olan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Belediye basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Kutlu Doğum Haftası'nın 17 Nisan'da başlayacağını, bu yılki temanın 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olarak belirlendiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa rahmet, barış ve huzur getirmesini, ülkenin birliğine ve dirliğine vesile olmasını diledi.

Başkan Can, “Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin miladi yıldönümü olan yeni bir Kutlu Doğum Haftasına daha giriyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) kutlu doğumunun 1446. seneyi devriyesini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşku ile kutlamıştır. Bütün bu merasimlerde peygamberimiz anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir.

Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun 1446. yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan dilerim” ifadesini kullandı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google