::
19 Mart 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Can Müteahhitlerle Toplantı Yaptı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya geldi.
Başkan Can Müteahhitlerle Toplantı Yaptı
Haber Giriş:
10 Kasım 2017 Cuma 20:14

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya geldi.

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, Tarsus’a yapılacak olan otel projesi ve kentsel dönüşüm konuları gündeme alındı.

23 katlı karma otel projesini anlatan Belediye Başkanı Şevket Can, otelin projesinin hazır olduğunu, ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Başkan Can, “Kültür Merkezinin yan tarafındaki 10.800 m2 alana otel projemizi nihayetlendirmek üzereyiz. Proje taslağımız hazır. Tek başına otel olarak ihaleye çıksak tabi ki zor. Burayla ilgili olarak Hilton’da dahil olmak üzere birçok marka ve kurumlarla görüştük. Tarsus şartları düşünüldüğünde o alana tek otel olarak yatırımcı bulmamız çok zordu. Bizde karma bir proje hazırladık. Sonuç olarak bu projeye karar kıldık. Teknik şartnamesi hazırlanıyor. En geç önümüzdeki yılın başında ihalesini yapmak istiyoruz. Projemizdeki otelimiz 102 odalıdır. Odalar 27 m2. Üst kısımlar konut. Ayrıca ofis alanları olacak 3 katlı. Yine ofislerin üzerinde de konutlar olacak. 4 yıldızlı olma şartı da koyuyoruz.  İyi bir yatırımcı bulup kazmayı 2018 yılı içerisinde atmayı ve 3 yıl içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili olarak Başkan Can, “Yenimahalle, Gaziler, Bağlar, Kırklarsırtı, Duatepe, İsmetpaşa, 82 Evlerin ikinci kısmı, Beydeğirmeni, Fahrettinpaşa, Tozkoparan gibi yerlerde kentsel dönüşümü işaretledik. İmardan geçti. Buralarda sözleşme imzaladıklarını duyuyorum. Yeni mahallede DOP oranıyla ilgili sıkıntıları biz aşmıştık. Daha sonra Yeni Mahalledeki DOP oranlarıyla ilgili çalışma yapan arkadaşlar bize müracaat etsin demiştik. DOP oranlarını tutturamayan arkadaşlar İmar müdürümüzle görüşerek çözüm bulabilirler. Ama herkesten aynı oranlar istenir. Bunu da bilmenizi istiyorum. Biz olayı nasıl çözebiliriz. Mahalle bazında sorunları nasıl aşabiliriz ona bakıyoruz. Müteahhittin kim olduğu önemli değildir. Kimsenin imzaladığı sözleşme bizi bağlamaz. Bizi ne zaman bağlar? Projeyle gelir. Projeyi verir. Sözleşmelerini noter huzurunda gösterir. Bizi o zaman bağlar. Şu anda sözleşme imzalayan müteahhitlerimiz var. Neye göre ve nasıl imzaladıkları beni ilgilendirmiyor. Ama beni bağlamadığını hepinizin huzurunda söylüyorum. Biz vatandaştan yana tavrımızı kullanıyoruz. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmasın. Müteahhitlerimiz hak ettiklerini alsın. Bizim başka bir isteğimiz talebimiz yoktur” şeklide konuştu.

Tarsus’un belirli mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşümle ilgili müteahhitlerin biraraya gelip, ortak hareket etmelerini söyleyen Belediye Başkanı Can,  eğer istek olmazsa belediye İmar Limited Şirketi olarak kendilerinin işi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Can’ın belediye olarak isteklerini dile getirdiği konuşmasının ardından soru ve cevaplarla toplantı sona erdi.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
BUGÜN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. SENE-İ DEVRİYESİ
GÜNCEL

18 Mart 2024 Pazartesi 08:49

BUGÜN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. SENE-İ DEVRİYESİ

Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü
08:49
DR. LEVENT UYSAL MHP MYK ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
GÜNCEL

17 Mart 2024 Pazar 21:32

DR. LEVENT UYSAL MHP MYK ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Hemşehrimiz MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal 75 kişilik Merkez Yürütme Kurulu(MYK) asil listesinde yer aldı
21:32
ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
GÜNCEL

17 Mart 2024 Pazar 15:51

ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 17 Mart 1923 günü gerçekleştirdiği ziyaretin 101'inci yıl dönümü Tarsus'ta coşkuyla kutlandı
15:51
BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'A 2 YENİ HİZMET
GÜNCEL

14 Mart 2024 Perşembe 09:08

BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'A 2 YENİ HİZMET

Vahap Seçer, ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı ile 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı
09:08
BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKI İLE İFTAR YAPTI
09:02