::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN CAN SEÇİM STARTINI ESHAB-I KEHF'TEN VERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Mart 2019'ta yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Şevket Can, Eshab-ı Kehf'te düzenlenen programla seçim startını verdi.
BAŞKAN CAN SEÇİM STARTINI ESHAB-I KEHF'TEN VERDİ
Haber Giriş:
17 Eylül 2018 Pazartesi 09:33

 

MHP  Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Mart 2019’ta yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Şevket Can, Eshab-ı Kehf’te düzenlenen programla seçim startını verdi.

Diğer partilerden gösterilecek adaylara da başarılar dileyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Genel Başkanımız Sayın Dr.Devlet Bahçeli Liderimizin talimatları doğrultusunda bugün adaylığımı siz değerli hemşerilerimizle birlikte paylaşarak Bismillah çekip start veriyoruz. Sözlerime başlarken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Başbuğumuz ve bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Bu mübarek günde Cuma namazımızı birlikte eda ederek bugün Genel Başkanımız Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin şahsıma tebliği ile Genel Başkan Yardımcımız ve yerel yönetimden sorumlu Sadir Durmaz Beyin talimatları doğrultusunda adaylığım şahsıma tebliğ edildi ve bu kutsal göreve Tarsus Belediye Başkanı olarak bir kez daha devam denildi. Bunu sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

BU BAYRAK 6’NCI DÖNEMDE DE DALGALANMAYA DEVAM EDECEKTİR

Başkan Can, “Başta Sayın Genel Başkanımıza, bütün Genel Merkez Yöneticilerimize şahsıma bu görevi bir kez daha verdikleri için hepinizin adına şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle bu bayrak kaldığı yerden 6. Dönemde devam edecektir. Bu bayrak kaldığı yerden devam ettiği gibi Genel Başkanımıza hepinizin adına şahsım söz vererek Cenabı Allah bu kutsal görevi bizlere kazandırmayı nasip etsin.

Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz Beyin yapmış olduğu hizmetleri anlatmakla ve saymakla bitmez. 20 yıl şehrimize son 5 yılda da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş olan Sayın Başkanımıza şehrimize ve Mersin’imize hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum. Yapmış olduğu hizmetler anısına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah kendisinden razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

HAMİT TUNA BAŞKANIMIZLA ELELE VERİP ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Can,

“Genel Başkanımızın Talimatları doğrultusunda Sayın Başkanımız Hamit Tuna Beyi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Sayın Başkanımıza da hepinizin adına yolu bahtı açık olsun diyorum.

Bizler Belediyeciler olarak bu güne kadar Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte uyumlu çalışarak güçlerimizi birleştirerek bu hizmetlerimizi birer birer yaptık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hamit Başkanımızla birlikte el ele gönül gönüle Tarsuslu hemşerilerimiz olarak birlikte çalışacağız. Birlikte kazanacağız Allah’ın izniyle. Buna da mecburuz kıymetli hemşerilerim çünkü hizmetlerin bir kısmı Büyükşehirden geliyor.

Biz Genel Başkanımızın talimatına uyan neferleriz. Genel Başkanımız bu şekilde uygun gördüyse bize düşen görev, irdelememek, sorgulamamak, yapılan göreve uymaktır. Bizde Allah’ın izniyle dün de bunu uyguladık, bugünde uyguluyoruz yarın da uygulayacağız. Hamit Başkanımızla el ele vererek hem Büyükşehir’i hem de Belediyemizi tekrar kazanacağız” dedi.

336 BİN TARSUS’LUNUN BAŞKANIYIM

Kente hizmet ederken ayrım gayrım yapmadan eşit hizmet sunduklarını söyleyen Başkan Can, “hizmet ederken hiçbir vatandaşımızı birbirinden ayırmadan ayrım yapmadan, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun, Rabbimin rızasını kazanmak için gündüz yorulmadan gece uyumadan var gücümle çalıştım İnşallah çalışmaya da devam edeceğim. Belediyecilik dokunmaktır, Belediyecilik ötekileştirmemektir, Belediyecilik hissetmektir, Belediyecilik şehrinde yaşayan bütün insanları severek vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Bunu uyguladım inşallah bunu da uygulamaya devam edeceğim. Şehrimizde yaşayan 336 bin insanın Belediye Başkanı olmak için mücadele ettim ve oldum öyle değil mi kıymetli hemşerilerim? Biz oy verenin de vermeyeninde bizi seveninde sevmeyeninde Belediye Başkanıyız. Tarsus’umuzda ikamet eden, Tarsus’umuzun suyunu içen, Tarsus’umuzun havasını teneffüs eden bütün insanlarımızı şahsım hemşehrilerim olarak gördüm görmeye de devam edeceğim. Bunu en güzel muhtarlarım bilir. Muhtarlarımla iletişim kurarak var gücümüzle hizmet ediyoruz etmeye de devam edeceğiz, bu vesile ile de bütün muhtarlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Bu görevin zorluğunu biliyorum, vebal olduğunu biliyorum. Bu görev dörtbuçuk yıldır bizlerin sırtındaydı şu anda da Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda sorumluluk tekrar bizlere ait oldu. Biz birlik istedik, beraberlik istedik biz kardeşlik istedik huzur istedik biz doğduğumuz büyüdüğümüz şehrimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşadık. Bu görevde beni hiçbir zaman Tarsuslu hemşerilerim yalnız bırakmadı. Bu kutsal görevde bu kutsal yolculukta hepinize ihtiyacım var.

DİĞER ADAYLARA DA BAŞARILAR DİLİYORUM

Tarsus’a en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını açıklayan Başkan Can,

“Şunu da açıkça beyan ediyorum; şehrimize kim güzel hizmet edecekse Rabbim onu Belediye başkanı yapsın.  Kim ayrım yapmadan, ötekileştirmeden hizmet getirecekse Rabbim onu şehrin belediye Başkanı yapsın.  Bizim görevimiz çalışmaktır, bizim görevimiz mücadele etmektir. Gerisi takdiri ilahinin işidir. Ben Rabbime güvenerek, inanarak bu yola çıktım. Rabbime dua ederek sizlerin huzurundayım. Allah’ın izniyle de Rabbime güveniyorum. Bütün siyasi parti adaylarına da buradan başarılar diliyorum. Karşımızda rakip olarak görmüyorum.  Bunu kısmet nasip meselesi olarak gördüm ve görmeye de devam edeceğim. Seviyeli bir şekilde bunu sürdüreceğimden kimsenin endişesi olmasın. Rabbim Ülkemizde ve şehrimizde hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamadan 31 Mart’a kadar bu süreci götürmeyi bizlere nasip etsin. Çünkü bu görev zordur, vebaldir, haktır, hukuktur, adalettir. Bunu uyguladık, uygulamaya devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin milliyetçi Hareket partili belediyelere de ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Ülkemiz zor günler den geçiyor. Bu süreci elbirliğiyle atlattık Allah’ın izniyle atlatmaya devam edeceğiz. Bizlerin de görevi sadece yol yapmak park yapmak değil. Bizlerin görevi huzur ve kardeşlik ortamı sağlamak, gençlerimize çocuklarımıza, evlatlarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak için mücadele etmektir.

Biraz heyecanlıyım değerli hemşerilerim. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim çıkmış olduğum bu kutsal hizmet yolculuğunda başarıya ulaşmayı nasip etsin. Tabiki hakkımda hayırlıysa. Görevimiz zor. Bazen eleştiri de aldık. Başkan fazla cami yapıyor dediler. 21 yıllık hizmetim var, mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak her yeri bilirim. Hangi mahalledeki vatandaşımız neyi istiyorsa o projeyi gerçekleştirdim.  Cami isteyen mahalleye cami, taziye evi isteyen mahallemize taziye evi, cemevi isteyen köyümüze cemevi yapıyorum. Pazar yeri isteyen mahallemize Pazar yeri, park isteyene park, yaşam boyu spor merkezi isteyene yaşam boyu spor merkezi yaptım. Eleştirildim ama ben şunu biliyorum; Tarsus’un stratejik, coğrafi, etnik yapısını bilerek bu hizmetleri yaptım. Çünkü hizmet demek birlik, kardeşlik, huzur demektir.  Bunu bildim, bunu uyguladım, eleştirilmeme rağmen doğru bildiğim yoldan ayrılmadım, Allah’ın izniyle de ayrılmayacağım” dedi.

BU SÜREÇTE EŞİM ÇOCUKLARIMA HEM ANNELİK HEM DE BABALIK YAPTI

Başkan Can, “İlerleyen günlerde de 2019 seçimiyle ilgili projelerimizi anlatacağım. Bugün adaylığımı, bu mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak için toplandık. Buradan başta genel başkanımıza, genel merkez yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum.  Önceki dönem milletvekilimiz Oktay Öztürk Beye, şu anki vekillerimiz Baki Şimşek Bey ve Olcay Kılavuz beye verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca eski il başkanımız Sabahattin Kılınç beye ve yeni il başkanımız Zeynel Uğur Gölgeli beye ve il yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rahat ve huzurlu bir ortamda bizlerin çalışmalarını sağladıkları için. İl ve ilçe ocak başkanlarımıza, ilçe başkanımıza ve yöneticilerimize, belediye meclis üyelerimize, basın mensuplarımıza, teşkilat başkanlarımıza, oda ve dernek başkanlarımıza,  mesai arkadaşlarım muhtarlarımıza ve değerli hemşerilerime, bizleri almış olduğumuz kararlarda desteklerini esirgemedikleri için şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah hepinizden razı olsun.  Bir teşekkür de eşime etmek isterim.  Hiçbir zaman yalnız bırakmadığı ve günde 16 saatlik çalışmamda bana olan desteğinden ve çocuklarıma hem annelik hem de babalık görevi yaptığı için.

Dört buçuk yıllık belediye başkanlığım döneminde genel başkanımızın biz belediye başkanlarına bir tek talimatı oldu. Vatandaşımıza ne taahhüt ettiysek , ne söz verdiysek onları yerine getirmemizi istedi. Biz de genel başkanımızın bu talimatıyla verdiğimiz sözlerin çoğunu yerine getirdik” ifadesini kullandı.

KARDEŞLİĞİN DE, HİZMETİN DE ADRESİ MHP’DİR

MHP huzurun adıdır diyen Başkan Can, “4,5 yıl beni nasıl tanıdıysanız öyle değerlendirin. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Futbol takımı tutar gibi desteklemeyin. Yerelde hep birlikte yaşıyoruz. Partili partisiz bütün vatandaşlarımızın teveccühü ile kazanıyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. Şevket Can ayrım yapmadan çalıştıysa destek verin. Şevket Can eşit hizmet yaptıysa destek verin. Ve şevket canın hakkını verin. Değerli hemşerilerim dört buçuk yıl boyunca mesai arkadaşlarımla beraber var gücümüzle çalıştık. Tarsus’ta Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle şuna inanıyorum ve bütün hemşerilerimizin de inanmasını istiyorum. 31 mart akşamı sandıkları patlatmaya şevket can hazır, sizlerde hazır mısınız? Bugünden tezi yok seçin startı verildi. Genel başkanımızdan talimatı aldım. 6. Dönem bayrağımızı dalgalandırmaya var mıyız? Onun için ben değil biz diyerek birlikte çalışarak hepinize ihtiyacımız var. Hiçbir vatandaşımızın kalbini kırmadan incitmeden bu süreci geçireceğiz. Eğer ki bilerek veya bilmeyerek hemşerilerimizden birinin kalbini kırdıysam özür dilemesini de bilirim. Birini incittiysem buradayım gelsin bana kırdın incittin desin. Şahsen hiçbir vatandaşımızı kırmadığıma inanıyorum. Varsa da hakkınızı helal edin. Biz olarak hareket edeceğiz, biz olarak mücadele edeceğiz. Bu zor günlerde ülkemiz için milliyetçi hareket partisine ve sayın genel başkanımız devlet bahçeliye ihtiyacımız var. Huzurun da adresi MHP’dir. Kardeşliğin de adresi MHP’dir. Hizmetin de adı MHP’dir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Hakkımda hayırlıysa belediye başkanlığını nasip etsin. Gazamız mübarek olsun. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Program sonunda kesilen kurbanlar ve edilen duaların ardından Başkan Can programa gelen vatandaşların tebriklerini kabul etti.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google