::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Can, Sevindirdi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ergenekon Mahallesi'de 173 dönümlük alanda yapılan imar uygulamasıyla imarlı parsellere kavuşan vatandaşlara tapularını dağıttı.
Başkan Can, Sevindirdi
Haber Giriş:
13 Haziran 2016 Pazartesi 19:01

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ergenekon Mahallesi Tunç Petrol karşısındaki 173 dönümlük alanda yapılan imar uygulamasıyla imarlı parsellere kavuşan vatandaşlara tapularını dağıttı.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Belediye tesisi Turunç Salonunda tapu sahipleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şevket Can, imar uygulaması ile imar parseli haline gelen taşınmazlarını değerlendirebileceklerini söyledi.

Başkan Can, “Yıllardır bir uygulama yapılmasıyla ilgili çok uzun bir süre beklediniz. Ben göreve geldiğimde 2 mahallede özellikle odaklandım; birisi Ergenekon Mahallesi ikincisi Şehit Mustafa Mahallesi. Tabi baktığımız, yaptığımız çalışmalarda Ergenekon Mahallesinde 590 dönüm alanda sit alanı ve sit alanı dışında kalan yerler olduğunu gördük. Eğer biz sit alanını beklemiş olsaydık, şu anda sit alanı Yüksek Anıtlar Kurulu bugün bu ortamı yakalamamış olacaktı. Netice itibariyle Ergenekon Mahallesi gelişmekte olan bir şehirde, gelişmekte olan bir yerleşim yeri. Gerçekten güzel bir mahalle, arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda burayı ikiye bölelim sit alanı süreci zaten uzun sürecek, en azından sit alanı dışında kalan süreçte vatandaşlarımıza mağdur olmadan bir an önce bu uygulamaları yapıp vatandaşlarımızın tapularını verelim düşüncesiyle yola çıktık. Bugün mutlu sona eriştik. Sizler tapularınıza kavuşacaksınız. İnşallah bundan sonra gerek Mersin Büyükşehir Belediyemiz olarak gerekse Tarsus Belediyesi olarak bizim yapacaklarımız yine var. Hepinize hayırlı olsun, sizlerin mutlu olması bizleri daha çok mutlu ediyor” dedi.

Tapularını alan vatandaşlar Başkan Can’a teşekkür etti.

Paylaş:  Facebook Twitter Google