::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Duran Şen, Trafik Haftasını kutladı

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftasını kutlama mesajı yayınladı
Başkan Duran Şen, Trafik Haftasını kutladı
Haber Giriş:
08 Mayıs 2020 Cuma 12:38

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftasını kutlama mesajı yayınladı.

 

Başkan Duran Şen, trafik güvenliğinin ve Trafik emniyetinin bir ülkenin en önemli konularından birisi olduğunu belirterek, toplumda gerekli olan trafik bilincinin oluşturularak, trafik konusunda yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına toplumun dikkatini çekmek istediklerini söyledi.

 

Trafik kazalarında meydana gelen can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk haftasının "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” olarak kutlanmakta olduğunun altını çizen Başkan Şen," Günlük yaşantımızın her aşamasında trafikle iç içe olmamız, hızla artan taşıt sayısı ve trafik kuralları ihlalleriyle gerçekleşen trafik kazaları; ne yazık ki maddi ve manevi kayıplara yol açmanın yanı sıra, kimi zaman facia boyutlarına ulaşıp, çok sayıda vatandaşımızın yaşamını kaybetmesine yada yaralanmasına yol açmaktadır. Bütün bu yaşanılan trafik kazalarının sona ermesi adına başta Emniyet ve Jandarma teşkilatımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız yoğun çaba sarf etmektedir.

 

 Güvenlik güçlerimizin aldıkları tüm tedbir ve çalışmalara rağmen, trafik kazalarının sadece bu yöntemlerle önlenmesi imkânsızdır. Bu nedenle kazaların yol açtığı maddî ve manevî felaketlerden korunmak adına trafik bilincinin oluşturulması ve otokontrol sisteminin uygulanması gerekmektedir. Bu sistemin uygulanması da ancak insanlarımızın eğitilmesi ve bilinçlenmesiyle mümkündür.

 

Günümüzde trafik emniyeti, toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasını ve duyarlılığını gerektirmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesi için, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın-yayın organlarına, kısaca toplumun her kesimine görev düşmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; kurallarına tam olarak uyulmasını temenni ederken,  trafik kazalarının hiç yaşanmadığı bir yaşam dileğiyle tüm görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın  Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını kutlar, tüm yurttaşlarımıza kazasız günler dileriz. "

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google