::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Kaya, Tarsus'ta İstihdam Seferberliği Kampanyasına destek verdi

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Güçlü Türkiye için İstihdam Seferberliğinde elimizi taşın altına koyacağız.dedi.
Başkan Kaya, Tarsus'ta İstihdam Seferberliği Kampanyasına destek verdi
Haber Giriş:
14 Mart 2019 Perşembe 10:07

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus'ta  "İstihdam Seferberliği" Kampanyasına destek verdi

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, "Güçlü Türkiye için İstihdam Seferberliğinde elimizi taşın altına koyacağız." dedi.

Başkan Murat Kaya, " Bugün ekonomi ve ticaretin her zamankinden daha önemli bir değişim içinde olduğunun farkındayız. Tarımdan sanayiye, teknolojiden ticarete, kadar üretim ve işsizlikle mücadele boyutlarında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla“Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla “İstidam Seferberliği 2019'' başlamıştır. Bu istihdam seferberliği kapsamında her yeni istihdam için ücret, prim ve vergi desteği, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, düzenli ödemeye devamlı destek, kalkınmaya ilave destek, önce işbaşı eğitim sonra istihdam desteği ve nitelikli işgücü eğitimi desteği olmak üzere sekiz başlıkta önemli teşvik ve destekler verilecektir. Sunulan 8 farklı teşvikten 2'si çok önemli. Bunlardan birincisi; Nisan ayı sonuna kadar sağlanacak her ilave istihdamın 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Yani İlk 3 ay maliyet sıfır. Sonra mı? 9 ay boyunca sigorta primlerini ve vergiler devletimiz tarafından ödenecek. İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzayacak.

İkincisi ise, sıkıntı yaşayan işverenimize, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenecek.

Biz Türkiye'nin gücüne ve geleceğine güveniyoruz. Biz müteşebbisimize, iş insanımıza, girişimcimize, güveniyoruz. Sağlanan teşvik ve destek seferberliğinden sizler de yararlanınız. İşveren olarak hem siz, hem iş arayanlar, hem Türkiye , hem de Tarsus kazansın.Bu Ülkeye yatırım yapanlar, istihdam sağlayanlar, yarının en çok kazananları olacaktır. Bu topraklarda bereket var, umut var. Burada aş var, Burada gelecek var, diyoruz." dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google