::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN KOCAMAZ, “ÇAMLIYAYLA'YA YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”

BAŞKAN KOCAMAZ, “ÇAMLIYAYLA'YA YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”
Haber Giriş:
07 Ocak 2019 Pazartesi 11:31

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2017 yılında hayata geçirilen ve Yörüklere ışık olan ‘Kıl Çadırı Aydınlanıyor Projesi’ kapsamında Çamlıyaylalı Yörüklere Güneş Paneli dağıttı.

Çamlıyayla Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu törende Çamlıyaylalı vatandaşlar Başkan Kocamaz’ı ilgiyle karşıladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıyayla’ya yapılan hizmetlerinin yer aldığı tanıtım videosu ile başlayan törende paneller dağıtıldı, Yörüklerin yüzü güldü.

“Çamlıyayla’ya yapacak daha çok işimiz var”

Düzenlenen güneş paneli dağıtım töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla ilçesine hizmet götürmeye devam edeceklerini ifade ederken, su sıkıntısını tamamen ortadan kaldırmak için yeni projelerinin olduğunun müjdesini verdi. Başkan Kocamaz, “Çamlıyayla’ya yapacak daha çok işimiz var. Çamlıyayla’da su sorununu tam olarak çözmek için Karakapı’dan buraya su getirmek için planlarımızı, projelerimizi hazırladık. Hatta bir uçtan yol yapımı ile ilgili ihaleyi de gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Çamlıyayla’ya Karakapı’dan cazibe ile gelecek suyu vatandaşımızla buluşturacağız.  Zor ve büyük bir proje. Adeta dağları yarıp, kayaları kıracağız ve yıllardır hayal olarak görülen o suyu, Çamlıyayla ile buluşturacağız. Bunun yanında Çamlıyayla’nın bizim için en önemli sorunlarından biri olan alt yapı. Yedi tepeli bir bölgede alt yapı yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Ama başka çaresi de yok. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Yaylalarımızı da aynı sahillerimizde olduğu gibi alt yapısı ile arıtma tesisi ile inşallah çevreye duyarlı hale getireceğiz. Hizmetler bundan sonra artarak ve büyüyerek devam edecek”  dedi.

“Herkese her zaman ulaşamayabilirsiniz. Ama bize her zaman ulaşabilirsiniz”

Başkan Kocamaz, kırsaldan merkeze Mersin’in her yerine ve her vatandaşına ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini ifade ederken, Türk kültürünün devamını sağlayan ancak yıllardır hizmet yönünden ihmal edilen Yörüklere hizmet etmekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyerek, “Burada kıl çadırında yaşayan ve hayvancılıkla iştigal eden hemşerilerimizin çadırlarını aydınlatmak için güneş paneli dağıtacağız bu panellerle çadırlarımızı aydınlatıyoruz. Artık çadırda yaşayan ve özelikle yaz aylarında kırlara, tepelere çıkan vatandaşlarımız paneller sayesinde çadırın içerisinde buzdolabı ile, televizyonla, çamaşır makinesi ile buluşacak. Özellikle hanımlar rahat edecek. Ben bu dağıtacağımız panellerimizin vatandaşlarımıza, özellikle çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bizim kendimizi size anlatmamıza gerek yok. Biz Çamlıyayla çocuğu sayılırız. Ömrümüzün bir bölümü burada geçiyor.  Herkese her zaman ulaşamayabilirsiniz. Ama bize her zaman ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Çamlıyayla ilçesinin eksiklerini bildiklerini ve var olan eksikleri planlı bir şekilde tamamlamak için çalıştıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Dışarıdan gelecek bir kişi bu bölgenin sorunlarını tespit edene kadar bir dönem geçer. Ama biz bu sorunları geçmişten bu yana bildiğimiz, bu bölgeleri en iyi şekilde tanıdığımız, sizlerin içinden birisi olduğumuz, nereden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi bildiğimiz, belediyeyi bey-ül mal gördüğümüz ve orada tüyü bitmedik yetim hakkı olduğunu bilerek her kör kuruşun peşinden koştuğumuz için bizi tercih edeceğinize yürekten inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Torosların çocukları bu sistemle aydınlanıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Türk kültürünü günümüze kadar getiren ve Torosların tepesinde yaşayan Yörükler için hayata geçirdiği, ‘Kıl Çadırı Aydınlanıyor Projesi’ kapsamında dağıtılan güneş panelleri sayesinde 44 Yörüğün daha çadırı aydınlandı. Güneş enerjisinden elektrik elde eden güneş panelleri sayesinde Yörükler binlerce metre rakımda elektrik sıkıntısı çekmeden yaşamlarını sürdürebilme imkânına erişiyor.

Başkan Kocamaz’ın eşit hizmet anlayışı sayesinde her alanda hizmetten nasibini alan Yörükler her türlü arazi şartında rahatça kullanılabilen paneller sayesinde çadırını aydınlatıyor, televizyonunu izleyebiliyor ve geçimlerini sağlamalarına yarayan yayık ayran ve hamur makinesini çalıştırabiliyor. Talebin oldukça yoğun olduğu ve dağıtımların süreceği güneş paneli sistemi ile eşitsizlikler ortadan kalkıyor, Mersin merkezle Torosların tepesinde yaşayan vatandaşlar aynı imkâna kavuşuyor.  

Paylaş:  Facebook Twitter Google