::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Kocamaz'dan Moğolistan Ziyareti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz heyetin gittiği her yerde çok sıcak karşılandığını, ata topraklardaki hayatı ve kültürel mirası görmekten çok etkilendiklerini ifade etti
Başkan Kocamaz'dan Moğolistan Ziyareti
Haber Giriş:
19 Ağustos 2015 Çarşamba 11:01

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Dünyası Belediyeler Birliği heyeti ile birlikte 3-11 Ağustos 2015 tarihleri arasında ‘Moğolistan Yerel Yönetim Temasları’ programını gerçekleştirmek üzere Moğolistan’ı ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre

TDBB’nin 11-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Moğolistan Belediye Başkanlarına yönelik olarak düzenlediği “Trafik/Ulaşım Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları” konulu bilgi ve tecrübe paylaşım programının ardından Moğolistan Sağlıklı Şehirleri Destekleme Örgütü ve TDBB üyesi Sainshand Belediyesi’nin resmi daveti üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zeytinburunu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Birlik Genel Sekreteri Fahri Solak’ın yer aldığı heyet Sağlıklı Şehirleri Destekle Örgütü Direktörü Tserendulam Shagdarsuren eşliğinde kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Programın sonraki iki günü TDBB’nin Nisan ayında Moğolistan Belediyeleri’ne yönelik düzenlediği program Sainshand’da devam etti.  Gerçekleştirilen karşılama programının ardından heyet, Dornogobi Valisi Pantiin Gankhuyag ile görüştü.

Vali Gankhuyag, Moğolistan’ın ihracatının %70’inin Sainshand şehrinden geçtiğini, bölgenin kok kömürü, bakır, uranyum ve petrol rezervleri açısından son derece verimli olduğunu, bunların yanı sıra turizm hacminin yıllar içinde arttığını ifade etti.

Görüşmenin ardından Gobi Çölü’nün doğusunda yer alan Tavan Dokhio Turistik Kampı’nda konaklayan heyet, bölgenin doğal koşulları hakkında gözlem yapabilme fırsatı buldu.

Sainshand’daki ikinci günde, Sainshand Belediye Başkanı Batsukh Batbayar ile görüşen heyet, şehri tanıtan sunumu izledikten sonra Belediye Başkanı Batbayar ile işbirliği fırsatları üzerine görüştü. Belediye Başkanı Batbayar, şehirde kurmayı planladıkları spor merkezleri, modern hayvancılık tesisleri ve dinozor parkı hakkında bilgi verdi. Daha sonra Sainshand şehrinin kuruluşunun 54. yıldönümü etkinliklerine onur konuğu olarak katılan heyet, festival kapsamındaki at yarışları, güreş ve okçuluk müsabakaları ve yöresel etkinlikleri izledi.

Daha sonra Nalaikh’a giden heyet, ilk olarak bölgedeki Kazak Müslümanlar ile Konya Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Burada heyet, Halk Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı S. Zülfikar’dan bölgedeki Kazakların sosyal, kültürel yaşantıları hakkında bilgi aldı. Ardından Nalaikh Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, Belediye Meclis Başkanı Basaam Lhag-Ochir ile görüştü.

 

TDBB Yürütme Kurulu Üyesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz heyetin gittiği her yerde çok sıcak karşılandığını, ata topraklardaki hayatı ve kültürel mirası görmekten çok etkilendiklerini ifade etti ve kentler arasındaki ilişkilerin resmi düzeyden somut projelere dönüşmesini ve gelecek nesillere taşınması gerektiğini vurguladı.

Shariin-Gol Belediye Başkanı Baldan, TDBB’nin Nisan ayındaki programından çok etkilendiklerinden ve gençler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin öneminden bahsetti.

Kardeş Şehirler yemeğine, Ulanbatur’a 380 km uzaklıktaki Dundgobi Eyaleti’nin merkez ilçesi Mandalgobi’den katılan Belediye Başkanı da teşekkür konuşmasının ardından TDBB heyetini şehrine davet etti.

Mandalgobi’den gelen Tengrin Temdeg çocuk grubunun folklor gösterisi ve hediyeleşme töreninin ardından, son derece yoğun ve oldukça verimli geçen TDBB Moğolistan Çalışma Ziyareti Program sona erdi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google