::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Kocamaz, “Hiç Kimseye Veremeyeceğimiz Bir Hesabımız Yoktur”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, basında yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon haberleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Başkan Kocamaz, “Hiç Kimseye Veremeyeceğimiz Bir Hesabımız Yoktur”
Haber Giriş:
14 Kasım 2016 Pazartesi 07:54

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, basında yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon haberleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Kocamaz, toplantıda son dönemde özellikle de 15 Temmuz’dan sonra hem ülkemizde hem de kentimizde yaşanan gelişmelerin vatandaşlar tarafından dikkatle takip edildiğini, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili gündemde yer alan haberler ve gözaltılar beraberinde bu açıklamayı yapmak durumunda kaldıklarını söyledi.

Türkiye’de toplamda 30 Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğunu ve neden Mersin’de böyle bir algı oluşturulmaya çalışıldığını soran Başkan Kocamaz, “Çünkü bizim göreve gelmemizle ezber bozuldu. Oyunlar bozuldu. Yanlış kurulmuş düzen bozuldu. Birilerinin fincancı katırları ürktü. Maalesef onda, bunda, dışarıda FETÖ ilişkisi olanlar hala gerdan kırıyorken, oyun içerisinde oyunlarla karşılaşıyoruz. FETÖ olmadı başka yollar ve yöntemler deneniyor. Bu oluşturulmak istenen algı Burhanettin Kocamaz’a yapılabilecek en büyük hakarettir” dedi.

Devleti küçük düşürecek hiçbir hareket içerisine girmediklerinin vurgusunu yapan Başkan Kocamaz, bu oynanan oyunlara bir son verilmesini istediklerini belirtti. Başkan Kocamaz, vatan haini değil, millet, memleket sevdalısı olduklarının vurgusunu yaptı.

Ülkeyi ve Mersin’i kaosa, kargaşaya sürüklemeye çalışanların bulunduğunu ve milleti Allah diyerek kandıran zihniyetlerle yıllardır kavgalı olduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Bu örgüt ile 2009 yılında Tarsus Belediyesi’ne Zaman gazetesinin girişini yasaklamamızdan bu yana mücadele içindeyiz. Olaylar saptırılmakta, başka yönlere çekilmekte, özellikle de belediyemiz üzerinde farklı bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bizim hiç kimseye veremeyeceğimiz bir hesabımız da yoktur. Belediyemiz hizmet konusunda tam yelkenini şişirdiği bir anda ve gerek bizim gerekse de siyasi muarızlarımızın yaptırdıkları anket sonuçlarının belediyemiz lehine çıktığı bir anda bu tür olaylarla karşılaşmamız ayrıca da manidardır” şeklinde konuştu.

Belediyenin 2 Ağustos sonrasındaki atmosferinden bahseden Başkan Kocamaz, “Daha önce FETÖ denilerek TEM üzerinden yürütülen çalışmalar bugün farklı yönlere çekilmektedir. 2 Ağustos sonrasında belediyemizde yaptırdığımız incelemelerde gerek belediye içinde, gerekse belediye dışında dinleme cihazları tespit edilmiştir” dedi.

Başkan Kocamaz, 15 Temmuz’da son anda milletin ortaya koyduğu tavrın, demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkmalarının FETÖ bağlantılı yapıları rahatsız ettiğini anlatarak ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalıştıklarını söyledi.

Hiç kimseye veremeyecekleri bir hesapları olmadığını dile getiren Başkan Kocamaz, “Bu yanlış anlaşılmaları ve haksızları önlemek ya da ortaya çıkarmak adına bizim talebimiz sonu nereye varırsa varsın gerek siyasi, gerek iş adamı, gerek bürokrat, gerek adli ve idari kesim ya da emniyet mensubu, ordu mensubu her kim nasıl bir ilişkiye girdiyse açıklansın” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Başkan Kocamaz, sorgusu dahi yapılmayan birçok yönetici, bürokrat, işadamı, emniyet mensubu, adli ve idari erkanlar hakkında medyada çıkan haberlerle ilgili “Sayın Cumhurbaşkanımızın bile ‘At izi it izine karıştırılıyor’ uyarısı dikkate alınmamakta ve olaylar saptırılmakta, başka yönlere çekilmekte, özellikle de belediyemiz üzerinde farklı bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz, “Devletimizin bekasına, milletimizin birliğine kasteden, ülkemizin bütünlüğüne göz dikmiş unsurlarla mücadele eden yerli ve milli unsurların arasını açmaya çalışan operasyonlara karşı devlet ve hükümet yetkililerinin, özellikle şu içinde bulunduğumuz dönemde ilgilileri daha dikkatli olmaları konusunda uyarmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Kocamaz soruşturmalarla ilgili, basın mensuplarına “Gözaltına alınma gerekçesi hiç kimseye söylenmeden, sadece dosyalardaki imzalara bakarak, imaj operasyonu yapmanın anlamı ne?, Sayıştay’ın bulgudan sorguya bile çevirmediği konular neden pişirilip pişirilip önümüze getiriliyor?, Mersin’in milli iradesi yok sayılıyor. Mersin’deki milli iradeyi milli iradeden saymıyorlar mı? Ömrü vatan hainleriyle, illegal yapılarla, arsızla, hırsızla, yolsuzla mücadeleyle geçmiş kişileri karalayarak, onların kamuoyundaki itibarını sarsıcı operasyonlar yaparak nereye varmak istiyorlar?” şeklindeki sorularını yönlendirdi.

Başkan Kocamaz, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ancak henüz bir işlem gerçekleştirilmediğini belirtti. Suçlu olan her kimse cezasını çekmesini istediklerini ifade eden Başkan Kocamaz, suçsuz yere de kimsenin töhmet altında bırakılmamasının gerekliliğini basın mensuplarına aktardı.

Devlete sonuna kadar güvendiklerini tekrarlayan Başkan Kocamaz, yaptığı basın açıklamasının ardından toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google