::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER, AŞURE LOKMASI ETKİNLİĞİNE KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi tarafından gerçekleştirilen aşure lokması etkinliğine eşi Meral Seçer ile birlikte katıldı
BAŞKAN SEÇER, AŞURE LOKMASI ETKİNLİĞİNE KATILDI
Haber Giriş:
18 Eylül 2019 Çarşamba 12:53

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi tarafından gerçekleştirilen aşure lokması etkinliğine eşi Meral Seçer ile birlikte katıldı. Cemevi’nde yaptığı konuşmasında, her renkten insanın yaşadığı Türkiye’de birlik, beraberlik ve hoşgörülü yaşamak gerektiğine vurgu yaparak, “Her mezhebe mensup insan ehlibeyte saygı duyar. Ehlibeytin temel felsefesi insan sevgisi, hoşgörü, birlik, beraberlik, yardımseverlik, eşitliktir. Bilgili insan olmak, erdemli insan ortaya çıkarmaktır.  Bugün yüreği Allah sevgisiyle çarpan insan bu değer yargılarını reddetmez. Herkes bu fikirlerde ortaklaşır. Mersin’de her türlü renk var. Kardeşçe bir aradayız. Burası huzur kenti. Biz de bu farklı renkleri muhabbet kepçesi gibi hemhal olarak, iç içe olarak, birbirimizi severek, sayarak ayrıştırmadan sağlıyoruz” dedi.

Mersin Cemevi’nde düzenlenen programa Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, İlçe Kaymakamları ve belediye başkanları, partilerin il ve ilçe yöneticileri, alevi kurumları temsilcileri, Mersin genelinde faaliyet gösteren oda ve dernek başkanları ve yöneticileri katıldı.

Çark-ı Pervaz semah ekibinin Semah gösterisi ile başlayan program zakirlerin deyiş ve nefesleri ile devam etti. Zakirlerin ardından sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Güler Duman deyişlerini seslendirdi. Yas-ı Matem’in sona ermesinin ardından kaynatılan aşureler dağıtıldı.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google